fbpx

Золоту медаль на чемпіонаті України з армреслінгу здобув поліцейський з Рівного

Діліться інформацією з друзями:

Золоту медаль на чемпіонаті України з армреслінгу здобув 31-річний лейтенант поліції із Рівного Максим Грицюк. Тепер він готується до європейських змагань, які відбудуться у травні в Словаччині.

Про золоту медаль, змагання, роботу вчителем та в поліції Максим Грицю розповів журналістам.

Чемпіонат України з армрестлінгу серед юніорів, молоді та дорослих відбувся 8-13 березня в селищі Воловець на Закарпатті. Понад 500 спортсменів у десяти вагових категоріях взяли участь у ньому. Максим Грицюк із Рівного став переможцем серед 19 учасників у ваговій категорії 80 кілограм.

“Федерація створила дуже хороші умови для проведення цих змагань. У нас були гарні готелі, до борців добре ставилися. Учасників було багато з різних куточків України. Суперники були достойними, конкуренція була високою, адже всі хотіли вибороти путівку на чемпіонат Європи. Але так сталося, що в той день і в тому місці я став найкращим”, – розповів Максим Грицюк.

Фото журналістам надав Максим Грицюк

Як вчитель став спортсменом

Зі слів спортсмена, армреслінгом він займається останні сім років. До того займався греко-римською боротьбою та вчителював:

“Після випуску із Сарненського педагогічного коледжу, я вісім років був вчителем фізичної культури в школі. Продовжувати займатися греко-римською боротьбою у мене не було змоги, зокрема не було килима. І одного разу я прийшов у зал до друга, який тренувався в армрестлінгу. Він показав деякі технічні елементи, мені це сподобалося. І після того я почав теж займатися цим спортом”.

Сьогодні Максим Грицюк – дворазовий чемпіон України з армреслінгу та нещодавно отримав звання майстра спорту України.

“Займаюся майже щодня. Наприклад, маю після роботи трохи вільного часу, то на годину-півтори йду в зал і працюю над певними технічними елементами, допрацьовую силову базу”, – додав спортсмен.

У звичному житті Максим Грицюк – інспектор тренінгового центру ГУНП в Рівненській області. Каже, що робота і спорт в його житті взаємопов’язані:

“Я викладаю працівникам поліції тактику самозахисту, тактичні дії. Для цього потрібно мати хорошу фізичну форму. Також потрібно добре знати свій напрям роботи і вміти його пояснити. Ділюся з колегами інформацією щодо фізичного розвитку. До речі, нещодавно один наш колега дуже зацікавився армрестлінгом, то зараз я йому допомагаю тренуватися”.

На думку поліцейського, армреслінг у Рівному, та й загалом по Україні, досить розвинений.

“У нас на Рівненщині є багато відомих хлопців, які були призерами і чемпіонами України, призерами Європи, чемпіонами світу. У нас також хороший тренер з цього виду спорту Олександр Комаревич, який на базі університету водного господарства [НУВГП — ред.] тренує діток і дорослих”.

Золота медаль це не фінальна його ціль. Зараз спортсмен почав готуватися до чемпіонату Європи. Це вперше він братиме участь у змаганнях такого рівня і вже проаналізував більшість своїх суперників:

“Зараз більше працюю на спеціалізацію, на окремі технічні елементи, пальці, передпліччя… Хочу показати хороший рівень на цьому чемпіонаті. Уже звернув увагу на суперника зі збірної Болгарії. Думаю, він мені буде найбільш незручний в деяких позиціях”.

Як повідомила Федерація армрестлінг України, цього року чемпіонат Європи відбудеться з 2 по 12 травня у Словаччині, в місті Братислава. Поєдинки кожної вагової категорії транслюватимуть наживо.

Читайте також: