fbpx

«Верес» на межі вилету з прем’єр-ліги після поразки в першому перехідному матчі

Діліться інформацією з друзями:

Рівненський «Верес» у першому перехідному матчі за право грати у премєр-лізі сенсаційно (як дехто вважає) програв четвертій команді першої ліги – запорізькому «Металургу». Однак, відверто кажучи, нічого особливого рівненські футболісти, щоб виграти,  не створили.

Вже на п’ятій хвилині гри вони залишилися у меншості. І «посприяв» тому, за іронією долі, вихованець запорізької школи футболу Семен Вовченко. Намагаючись зупинити «металурга» Олексія Сидорова, який «викочувався» віч-на-віч з нашим воротарем Богданом Когутом, наш захисник зачепив і м’яча, і ногу запорізького нападника. Фол останньої надії…

Щоправда, граючи в меншості, рівняни створили кілька гострих моментів, однак не використали їх.

 А ось номінальні господарі (гра проходила на львівському стадіоні «Україна») свого шансу не втратили. Після чергових помилок «вересівців» – Богдан Когут невдало вибив м‘яча, Геннадій Пасіч і Роман Гагун не змогли його приборкати, Олександр Маткобожик послизнувся у вирішальний момент –  вони провели швидку атаку і забили гол.

І знову іронія долі.

У ворота рівненського клубу забив його екс-гравець, вихованець варашівського футболу Валерій Сад. Свого часу він не підійшов тренерському складу «Вереса», і ось доказав своїм екс-наставникам, що, можливо, вони помилялися.

Рівняни кинулися відігруватися, і мали відмінний шанс зрівняти рахунок. Але Микола Гайдучик, якому вже не перший рік видають аванси (коли вже він буде їх відпрацьовувати?) з кількох метрів перед майже порожніми воротами влучив прямо у воротаря «металургів» Назара Байду.

Після перерви «Верес» більшість часу провів у безуспішних  атаках, а «Металург» зрідка контратакуквав. Причому той же Сад змусив Богдана Когута рятувати свої ворота у відчайдушному стрибку.

Повторна гра

Отож, 0:1 – і «Верес» поставив себе у непросте становище. У повторній (і вирішальній) грі цього протистояння, яка  відбудеться на «Авангарді» у середу,14-го червня, потрібно вигравати, щоб зберегти своє місце в еліті українського футболу.

Але перед нашою командою стоїть проблема центральних захисників. Через дискваліфікації не зможуть зіграти не лише Семен Вовченко, а й а Василь Курко. Він отримав «бан» на три матчі через ніяк не виправдану штовханину на останніх секундах гри з «Інгульцем».

А якщо додати і травму Дмитра Кльоца, отриману у Львові (чи зможе він зіграти – наразі важко сказати), то тренерському складу команди доведеться добре помізкувати перед визначенням складу на повторний матч з «Металургом». Може, побачимо на полі «піарника» клубу Дмитра Поворознюка, який регулярно потрапляє у запасний склад на матч?

Читайте також: Побутове сміття горіло у Рівному