fbpx

В Рівному закінчився п’ятиденний тур в баскетбольній жіночій лізі

Діліться інформацією з друзями:

Протягом п’яти днів у Рівному проходили поєдинки жіночої баскетбольної ліги України. До наших команд у гості завітали  «Франківськ-Прикарпаття», вінницька «МСДЮШОР-Блискавки», одеський «Інтерхім-СДЮШОР» та львівський КІВС-СКІФ.

Вже у перший день зустрілися команди, які претендують на медалі чемпіонату – лідер «Франківськ-Прикарпаття» з БК «Рівне-ОШВСМ». Рівнянкам, попри всі намагання, не вдалося нав’язати боротьбу прикарпаткам, які впевнено контролювали гру. У підсумку –  68:37 на користь гостей. У нас найрезультативнішою стала Дарина Степанюк – 10 очок, у Владислави Кіби – 9, Ольги Павлюк – 8.

Лідер не збавив оберти і наступного дня, коли не пошкодував юних вінничанок і розгромив «МСДЮШОР-Блискавки» – 149:37. Це найбільша різниця у історії змагань Жіночої ліги, однак потрібно враховувати, що потужній франківській команді протистояла команда, в складі якої грають переважно школярки. Найбільше очок у складі переможниць здобула екс-рівнянка Богдана Лапхан – 28, на одне менше в активі досвідченої Ольги Алексейчик – 27. 

Також з великим рахунком завершилась і наступна гра: «Інтерхім-СДЮСШОР» переграв команду «Збірна Рівненської області-ОСДЮСШОР» – 110:44.

Одеситки продовжили переможну ходу і в грі з вінницькими баскетболістками в єдиному суботньому матчі – 101:45.

У неділю найбільша інтрига очікувалася у двобої БК «Рівне-ОШВСМ» з одеською командою. Однак після доволі рівної боротьби у першій чверті (18:15 на користь «Інтерхіма»), у наступній десятихвилинці перевага була на боці одеситок (22:14), які вже надалі свого переможного поступу не втратили – 83:63. Зусиль Владислави Кіби (23 очки)та Дарини Степанюк (13) виявилося замало для успіху команди.

Завершував недільний змагальний день матч львів’янок та вінничанок. Гра видалася напруженою, але  — лише у перші 20 хвилин, після яких перевага КІВС-СКІФ складала лише 5 очок – 35:30. Але після відпочинку досвідченіші баскетболістки з міста Лева вирішили не спокушати фортуну  – 78:58.

Завершував рівненський тур матч БК «Рівне-ОШВСМ» з львівським КІВС-СКІФ. І тут боротьба тривала лише в дебюті зустрічі. Але після рівної першої чверті (22:18 на користь господарок) в другій десятихвилинці господарки довели свою перевагу до двозначної (45:32) і далі впевнено її утримали до переможного підсумку – 73:57. У переможниць 20 очок на свій рахунок записала Владислава Кіба, 10 – Євгенія Безкоровайна.

БК «Рівне-ОШВСМ» після домашнього туру залишається на п’ятій сходинці турнірної таблиці, маючи 8 перемог в 12 матчах, а «Збірна Рівненської області-ОСДЮСШОР» – на воьмій – 4 перемоги у 12 матчах.

Попереду у наших баскетболісток поєдинки з командами Черкас, Сум, Переяслава, Дніпра та Києва. Ще по 10 матчів, які й визначать остаточно підсумкові місця у цьогорічному чемпіонаті.

Читайте також: У ПЦУ прокоментували рішення УГКЦ про перехід на новий календар