fbpx

В Рівному на старт вийдуть «залізні коні»

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненському стадіоні технічних видів спорту в суботу, 30 жовтня, пройде заключний, VII етап Чемпіонату України «Національна Ліга автоспідвею» з трекових автогонок 2021 року в особистому заліку. Вже вдруге змагання відбудуться на знак пам’яті про засновника цієї дисципліни в Україні, відомого нашого автогонщика Сергія ПЕЛЕШКА, який пішов з життя 21 квітня 2020 року.

 Автогонщики змагатимуться у двох вікових категоріях. А саме, дорослі спортсмени з Черкас, Луцька, Львова, Чернівців та Рівного та юні (у класі автомобілів міні-баггі) – з Черкас, Чернівців та Рівного. Крім того, дорослі вже другий рік поспіль поборються за Кубок Сергія Пелешка, який вручається гонщику за найкращий час дня. До речі, у цьогорічному Чемпіонаті «Національна Ліга автоспідвею» його володарями ставали: на І етапі – Анатолій Гудков (Рівне), ІІ – Тарас Квачук (Рівне), ІІІ-IV – двічі Андрій Яроменко (Черкаси), V – Анатолій Гудков (Рівне), VI – Микола Пелешок (Рівне).

Зі слів організатора автогонок Миколи Пелешка (брата Сергія Пелешка), нинішні змагання відбудуться за підтримки ГО «Рівне Разом». Такої домовленості досягнуто під час його нещодавньої зустрічі з секретарем Рівнеради Віктором Шакирзяном.

Залишився приємно враженим від зустрічі з керівником ГО «Рівне Разом», – розповів Микола Пелешок. – Знаю, що Віктор Шакирзян і очолювана ним Громадська організація постійно підтримують різного роду види спортивних змагань. Автоспідвей, як запевнив мене секретар Рівнеради, не є і не буде винятком. Отож обговорили з Віктором Шакирзяном подальші плани нашої федерації. Зокрема, маємо намір провести окремі змагання пам’яті Сергія Пелешка – не в рамках чемпіонату, а меморіальний турнір. Гадаю, його ім’я та внесок у розвиток українського автоспорту на це заслуговують. Попередньо плануємо провести ці автогонки у квітні. Наразі активно готуємось до змагань 30 жовтня, заручившись підтримкою Віктора Шакирзяна та Громадської організації «Рівне Разом».

Ігор КОПАЧ

Пряма мова

Віктор ШАКИРЗЯН, секретар Рівненської міської ради:

– Сергій Пелешок – легенда українського автоспорту з рівненським корінням. Для мене автоспідвей – це яскраві спогади дитинства та юності. Дуже хочеться, щоб і цей вид спорту отримав гідну підтримку та розвиток у нашому місті. А ім’я його засновника Сергія Пелешка назавжди збереглося в пам’яті рівнян. Тому 30 жовтня «Рівне Разом» буде поруч із рівненськими шанувальниками автоспідвею. Ясна річ, надамо необхідну допомогу для проведення змагань, щоб вони пройшли на належному рівні.