fbpx
Начальник Управління у справах молоді та спорту ОДА Віталій Ліпський.

В Олімпіаді-2024 у Парижі можуть взяти участь три спортсмени з Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Троє спортсменів із Рівненщини мають шанси здобути ліцензії та відібратись на Олімпійські ігри 2024 в Парижі.

Про це та про підсумки минулого спортивного року говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА.

«Наразі українські спортсмени вибороли 51 олімпійську ліцензію. Серед них немає спортсменів із Рівненщини. Проте троє наших учасників ще матимуть змогу це змінити. У кульовій стрільбі маємо надію на Олега Омельчука, у легкій атлетиці розраховуємо на чемпіонку Європи з бігу на 800 м Наталію Кроль та віримо у нашого велогонщика Олександра Гудиму», – сказав начальник Управління у справах молоді та спорту ОДА Віталій Ліпський.

Нагадаємо, щоб отримати право виступу на олімпійських іграх, необхідно отримати «олімпійську ліцензію». Для цього потрібно вдало виступити на чемпіонаті світу чи іншому континентальному турнірі з конкретного виду спорту або перемогти у відбіркових турнірах.

Крім цього, обговорили підготовку до змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Нині в Рівненській області зареєстровано більше тисячі команд.

Першими етапами проєкту стануть турніри у школах та громадах. Згодом проведуть зональні змагання у 4 районах області та у місті Рівне. А вже у травні пройдуть обласні фінали, де визначать переможців й тих, хто представлятиме Рівненщину на всеукраїнському рівні.

«Ігри проведуть у 5 видах спорту. В Рівненській області по кожному з них вже є достатньо команд. Найпопулярнішими стали волейбол та футзал, достатньо команд з баскетболу, зареєструвались й учасники в спортивному орієнтуванні та у новому для нас виді – чирлідингу», – розповів Віталій Ліпський.

Начальник Управління молоді та спорту повідомив також про результати реалізації ініціативи «Активні парки» минулого року. Адже саме у 2023 році у кожній громаді області визначили координатора проєкту.

Так, провели 6.5 тисяч фізкультурно-спортивних заходів у 87 локаціях. Залучили до участі понад 92 тис. осіб. В результаті Рівненщина посіла 4 місце серед регіонів України за активністю у втіленні програми.

Джерело: Рівненська ОДА

Читайте також: На Харківщині запрацювала перша в Україні мобільна аптека