fbpx
Українську Федерацію бейсболу

Українську Федерацію бейсболу визнали федерацією року

Діліться інформацією з друзями:

Українську Федерацію бейсболу нагородили відзнакою WBSC Europe як федерацію року. Однак на знак протесту проти присутності російської делегації українці залишили конгрес WBSC Europe.

Конгрес WBSC Europe відбувається у Белграді (Сербія). Із солідарності з Україною залу конгресу також залишили представники національної федерації Грузії та Словаччини.

«Участь російської делегації в Європейському Конгресі з бейсболу та софтболу – це демонстрація ставлення до кровопролитної війни, яку Росія розв’язала в Україні. Ми не можемо сидіти поруч із нашими вбивцями, коли мою країну щодня, зокрема й сьогодні, бомбардують російські ракети», – заявив Василь Кисіль, тренер національної української збірної та віце-президент Федерації бейсболу та софтболу України.

Федерація бейсболу та софтболу України закликала WBSC та WBSC Europe залишатися послідовними та відданими ідеалам спорту та світу. Висловила протест проти участі представників країни-агресора, яка розв’язала найбільшу війну з часів Другої світової війни на європейському континенті, у конгресі WBSC Europe.

Раніше, після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року, WBSC та WBSC Europe офіційно висловили Україні підтримку та не допустили росію до участі у міжнародних змаганнях у 2022-2023 роках.

Читайте також: Графіки відключень електроенергії на Рівненщині 12 лютого