fbpx

У Рівному нагородили фрістайлера Ореста Коваленка

Діліться інформацією з друзями:

Подяки від міської влади отримали сьогодні бронзовий призер ІІІ Юнацьких олімпійських ігор (Швейцарія) рівнянин Орест Коваленко та його тренери Юрій і Галина Досови та Оксана Ткачук.

18-річний Орест розповів міському голові Володимиру Хомку про те як прийшов у спорт, чому зацікавився фрістайлом.

– Спортом зацікавив друг і я ще перед першим класом почав маму просити дозволити займатися. Зрештою вона погодилася. Із 2008 року займався в першій споршколі. Спочатку це була акробатика, пізніше фрістайл а згодом слоупстайл.

За останні роки юний рівненський спортсмен здобув чимало нагород на кубках та чемпіонатах України, Європи та світу. Із 2016 року входить до складу збірної України з фрістайлу. Після завершення загальноосвітньої школи вступив до РДГУ. Нині Орест тренується шість разів на тиждень, по 2-3 години: розминка, розтяжка, гімнастика, вправи на брусах, кільцях. Далі – батут. Це основне тренування, бо все, що відпрацьовують на батуті переносять на сніг.

Як розповів один із тренерів юного призера олімпіади Юрій Досов, слоупстайл – це досить складний різновид фрістайлу адже спортсмен виконує серію акробатичних стрибків на трамплінах, пірамідах, перилах, які розташовані на трасі. Для цього потрібна не лише витривалість, а й міцний характер. Саме такий як у Ореста, – наголосив тренер.

– Цей рік розпочався досить вдало для наших спортсменів, уже є кілька вагомих перемог, – підкреслив Володимир Хомко. – Дуже ними пишаємося, надалі будемо підтримувати їх в тому числі й фінансово. Бажаю Орестові у майбутньому ще не раз піднятися на олімпійський п’єдестал.

Саме про це й мріє молодий спортсмен. Він розповів журналістам, що планує відновитися після травми, яку отримав нещодавно, та готуватися до етапів кубків Європи та світу. А згодом – до дорослих чемпіонатів світу.

До речі

Міський голова розповів про перспективу створення в Рівному платформи для лижників. Трасу зі штучним сніговим покриттям хотів спорудити бізнесмен з Хмельницька. Для цього попередньо розглядали ділянку на пагорбах поруч із с. Бармаки, де взимку полюбляють кататися рівняни (коли є сніг). Однак, наявність газопроводу високого тиску накладає певні обмеження на ту землю, тож нині шукають іншу територію.

Наталія НИРКОВА

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»