fbpx

Сьогодні БК “Рівне” прийматиме прямого конкурента за місце у плей-оф

Діліться інформацією з друзями:

Здається сезон тільки розпочався, але вже зараз кожна гра чемпіонату, а тим більше перемога у ній – це великий та вагомий крок для досягнення кінцевої мети в заключній частині чемпіонату.

В той час, як лідери та фаворити розв’язали серйозну “гонку озброєнь”, залучаючи все більше потужних легіонерок, рівненська команда, не відмовилась від своєї стратегії – виховання та розвитку місцевих баскетболісток і формування команди саме з них. Навіть за такої розстановки сил, БК “Рівне” дає бій кожному супернику. В ці вихідні рівнянки прийматимуть в себе на майданчику БК “Франківськ-Прикарпаття”. За прогнозами, саме ця команда буде одним з головних конкурентів в боротьбі за потрапляння в плей-оф чемпіонату Суперліги. Тож, як кажуть у футболі – “це будуть ігри за шість очок”.

БК “Франківськ-Прикарпаття” в цьому сезоні відіграли чотири гри. В дебютних іграх їм вдалося двічі на виїзді обіграти стиличне “Динамо-НПУ” 76:69 та 64:59. В домашніх матчах з ще однією київською командою БК “Будівельник” франківчанки зазнали поразок 75:101 та 66:86.

Головний тренер франківчанок Юрій Процюк за підсумками цих чотирьох ігор задіяв на майданчику 12 баскетболісток. Щоправда лише четверо з них – це Крістіна Філевич, Оксана Молова, Вероніка Космач та Олена Тетерук відіграли в середньому 35 хвилин і більше, Анна Гвічіані проводила на майданчику 27 хвилин, Марія Ковтун – 12. Решта ж шість гравчинь отримували зовсім незначну частину ігрового часу.

Найрезультативнішою в складі франківчанок є Крістіна Філевич, яка набирала в середньому 17 очок за гру, у Оксани Молової цей показник становить 16,3, у Олени Тетерук – 15,8, Вероніка Космач – 10,8.

Оксана Молова є лідеркою команди у боротьбі під щитами – 7,8 підборів в середньому за матч. У Філевич та Тетерук цей показник дорівнює 6,5. Вероніка Космач має найкращий показник в команді за результативними передачами – 5.

Щодо рівненської команди, то, нагадаємо, що в стартових іграх сезону на своєму майданчику двічі була переможена “Динамо-НПУ” 71:54 та 74:60. Так само, як і франківчанки, БК “Рівне” зіграло з “Будівельником”, але у Києві. І, якщо у першій грі столичні баскетболістки зуміли відірватися в рахунку в другій чверті і більш-менш “спокійно” перемогти 71:56, то в другій грі, лише в заключній десятихвилинці “будівельниці” вийшли вперед в рахунку та завершили гру на свою користь 78:67. В крайніх матчах, БК “Рівне” приймав головного фаворита, діючого чемпіона, володаря Кубку України та учасника Єврокубків БК “Прометей”. В підсумку, логічні поразки та отриманий досвід в іграх з іменитим суперником 50:91 та 65:98.

Проводячи паралелі індивідуальних показників гравчинь БК “Рівне” та БК “Франківськ-ПНУ”, то Валерій Жартун у шести іграх задіяв тринадцять гравчинь. Найбільше часу на майданчику в середньому проводила Тетяна Гаврильчик – 29хв 14с. Відразу шість баскетболісток в середньому мають більше 20 хвилин ігрового часу, ще троє – більше 10 хв.

Найрезультативнішою в команді є Вікторія Шматова – 15,7 очок за гру, у Тетяни Гаврильчик – 13,7. Вони ж є лідерами в показниках результативних передач, у Вікторії – 2,7 у Тетяни – 2,3. В боротьбі під щитами рівних немає Тетяні Гаврильчик – в середньому 8 підбирань за гру.

Тож, Юрій Процюк має більш досвідчених і яскраво виражених лідерок в команді. Натомість у Валерія Жартуна більше можливостей для варіювання складом. І, якими б не були цифри у статистиці обох команд, однозначно, що ігри БК “Рівне” – БК “Франківськ-Прикарпаття” будуть цікавими, напруженими, безкомпромісними. І важливою запорукою перемоги обов’язково буде фактор домашнього майданчику та шалена підтримка уболівальників. Тому, запрошуємо усіх прийти та допомогти здобути ці дуже важливі перемоги для нашої команди!

‼️УСІ НА БАСКЕТБОЛ‼️
Чемпіонат України. Жінки. Суперліга 
БК “Рівне” – БК “Франківськ-Прикарпаття” 
Перша гра
23 жовтня (субота)
 Спорткомплекс Дюсш #4 
17:00
КВИТКИ У ПРОДАЖУ
 https://rv.esport.in.ua/uk/basketball 
Друга гра
 24 жовтня (неділя)
Спорткомплекс Дюсш #4 
13:30 
КВИТКИ У ПРОДАЖУ
 https://rv.esport.in.ua/uk/baske