fbpx

Російських спортсменів можуть допустити до міжнародних турнірів

Діліться інформацією з друзями:

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан прокоментувала питання зняття російських спортсменів з міжнародних турнірів.

«Я розраховую на підтримку моїх іноземних друзів і колег, які також вплинуть на рішення своїх федерацій.На жаль, вже ходять чутки про те, що російських спортсменів можуть допустити. Я вважаю, що до цього потрібно готуватися», – сказала Харлан в ефірі «ПРЯМИЙ FM».

Також фехтувальниця зазначила, що не виключає бойкоту українцями турнірів за участю росіян, але це рішення має прийматися колегіально:

“У будь-якому випадку у нас буде якийсь план, ми будемо щось думати. Що стосується бойкоту – я не можу відповісти на це питання, тому що це має бути колективне рішення всіх фехтувальників, це не може бути тільки моя думка. Ми повинні діяти тут як одна команда.Це дуже складно, особливо з нашою федерацією (міжнародною – прим.), там “спорт поза політикою”.

На даний час Міжнародна федерація фехтування (FIE) заборонила російським спортсменам виступати навіть у нейтральному статусі.