fbpx

Рівнянин здобув перше срібло для України на Олімпіаді в Токіо

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні на Олімпіаді у Токіо відбувся фінаі в плаванні на дистанції у 1500 метрів вільним стилем. В ньому брали участь два українських спортсмени рівнянин Михайло Романчук та запорізький спортсмен Сергій Фролов.

Рівненський плавець Михайло Романчук подолав дистанцію дистанцію другим з часом 14:40.66 та завоював срібло Олімпіади. Сергій Фролов на дистанції був восьмим.

Варто зазначити, що це перша срібна нагорода збірної команди з України на Олімпіаді та 5-та у загальнокомандному заліку. Олімпійським чемпіоном став американець Роберт Фінке.

«Ці змагання видалися досить тяжкими. Організм не звик до такого режиму. Здобув дві медалі – задоволений цим результатом. Вперше за три роки мені вдалося обігнати німця, але з’явився новий швидший суперник. Звичайно, хочеться більшого. Сподіваюся, що вже на наступних Олімпійських іграх зумію зібрати повний комплект олімпійських нагород. Працюватиму над собою і рухатимуся далі… Як мінімум до Парижа-2024», – зазначив Михайло.

Нагадаємо, що Михайло на цій Олімпіаді вже ставав призером, він виборов бронзу на дистанції 800 метрів вільним стилем. А в кваліфікації ще й встановив новий олімпійський рекорд.