fbpx

Рівнянин виборов «золото» на чемпіонаті Європи

Діліться інформацією з друзями:

Вперше в історії Рівненщини золоту медаль чемпіонату Європи з пляжного волейболу серед юнаків до 18 років виборов Владислав Омельчук. Він грав у парі з Євгеном Бойко з Нової Каховки.

Повідомляє пресслужба рівненської обласної ради.

Змагання відбувалися в Туреччині в місті Ізмір, з 16 по 20 вересня. В цілому українські команди на цих змаганнях зайняли два перших та одне друге місце.

У вирішальному поєдинку рівнянин Владислав Омельчук та Євген Бойко з Нової Каховки зустрілися з представниками Латвії Крістіанс Фокеротс / Карліс Абелітіс. І попри те, що в континентальному рейтингу напередодні турніру українці посідали 12-ту сходинку, а латиші – 8-му, у фіналі справжніми господарями на майданчику були саме волейболісти України.

Буквально з перших розіграшів Бойко та Омельчук спрямували по той бік сітки настільки потужну атакувальну агресію, що їхні суперники відверто знітилися. Наші хлопці справді були кращими буквально в усіх аспектах гри. Тому про якісь окремі деталі протистояння можна й не згадувати: висловлюючись сталим спортивним терміном, на майданчику було видно лише одну українську команду. Тож у підсумку – 2:0 (21:12, 21:13).

Підготував спортсмена тренер Павло Савитюк.