fbpx

Рівнянин виборов золото на Чемпіонаті Європи з плавання (ВІДЕО)

Діліться інформацією з друзями:

Рівнянин Михайло Романчук здобув першу медаль збірній України на чемпіонаті Європи з плавання-2021. Він подолав дистанцію 1500 метрів вільним стилем з найкращим результатом.

Основним суперником українцябув  чинний олімпійський чемпіон на дистанції 1500 метрів, італієць Грегоріо ПальтріньєріУ кваліфікації Михайло проплив з найкращим результатом (14:52.07 хвилини), тож це дало йому змогу стартувати з центральної доріжки. 

Проте Пальтріньєрі захопив лідерство на старті дистанції, але ближче до третини (тобто на 500 метрів) Романчук наздогнав італійця. І вони разом відірвалися від суперників більш ніж на три секунди. У подальшому перевага українця та італійця над суперниками лише зростала.

А у боротьбі за “золото” Михайло Романчук за 250 метрів до фінішу додав у швидкості та збільшив перевагу над італійцем більш ніж у двічі. На фініші перевага Михайла склала більше ніж три секунди.

Отож Михайло Романчук завоював золото та став чемпіоном Європи на дистанції 1500 метрі з результатом 14:39.89. У найближчого його переслідувача, італійця Грегоріо Палтріньері, результат — 14:42,91 хвилин. Третім був також італієць Доменіко Ачеренца — 14:54,36.