fbpx

Емоційна перемога: рівнянки здобули звання чемпіонок ВЮБЛ-2010

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному завершився сезон Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед дівчат 2010 року народження. І на майданчику рівненської  ДЮСШ №4 тріумфували саме рівнянки – «Рівненщина-ОСДЮСШОР», яка у вирішальному поєдинку переграла «Дніпро-СДСШОР №5» – 60:42.

Вирішальним в матчі став ривок рівненської команди в другій чверті, яку господарки впевнено  виграли -19:9. Надалі ж підопічні Вячеслава Ковалевського спокійно довели гру до перемоги.

Найціннішим гравцем чемпіонату  сезону визнано 13-річну захисницю нашої команди Вікторію Максимчук, яка у фінальному матчі набрала 22 очки та зробила  11 підбирань. Та й загалом у сезоні показник результативності Вікторії найкращий з усіх баскетболісток чемпіонату – 26,3 очки за гру.

Отож, чемпіонками України стали: Лілія Саловарова, Дарина Бондарчук, Вікторія Максимчук, Ярослава Омельчак, Іларія Вітковська, Євгенія Ковальчук, Анастасія Любченко, Олеся Стадійчук, Ангеліна Тимків, Карина Десятник, Софія Новікова, Анна Васюха.

В поєдинку за третє місце одеська СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. переграла збірну Чернівецької області – 84:68. У переможців феєрила Софія Ласточкіна – 37 очок, 23 підбирання та 7 блок-шотів.

Тако, сьогодні у ДЮСШ №4 розпочався «Фінал чотирьох» ВЮБЛ-2008 р. У першому півфіналі СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. переграла столичний КСЛІ (70:50), а «Рівненщина-ОСДЮСШОР» (тренер – Дарина Степанюк) – запорізьку ОДЮСШ – 75:55. Найрезультативнішою стала Анастасія Боровська – 25 очок і 14 підбирань, у Вікторії Максимчук – 18, Софії Бровченко – 16+11 підбирань. А Катя Гаврильчик була крашщою у боротьбі під щитами – 17 підбирань, на додачу – ще 13 очок.

Отож, завтра у грі за бронзу зустрінуться киянки та запоріжанки, а за золото – рівнянки та одеситки.

Читайте також: ЄС збільшує потужності військового виробництва для підтримки України