fbpx

Рівненщина приєднується до Всесвітнього дня ходьби

Діліться інформацією з друзями:

Цієї неділі, 3 жовтня, Рівненщина приєднається до  Всесвітнього дня ходьби (World Walking Day)  #worldwalkingday #ua_rivneregion

Він вже став очікуваним для багатьох, адже традиційно проходить в перші дні жовтня з 2013 року. Ініціатором та організатором його проведення на Рівненщині виступає комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області.

Ця акція проводиться в рамках спортивно-масових заходів міжнародної організації TAFISA та вперше  у цьому році під патронатом  ЮНЕСКО.

 У 2020 році, коли ми зіткнулись з глобальною пандемією, що загрожує здоров’ю людей у всьому світі, народилася ідея Всесвітнього дня ходьби TAFISA – 24 годинна масштабна естафета навколо земної кулі зі сходу на захід. Цьогоріч основна її мета незмінна: залишатися разом і залишатися на зв’язку як єдиний ланцюг, доводячи силу спорту та фізичної активності для об’єднання світу. 

У минулому році десятки тисяч  учасників різного віку і фізичної підготовки із 65 країн приєдналися до естафети від Антарктиди до самих західних меж американського континенту, по дорозі проходячи через Океанію, Азію, Європу та Африку.

​ Окрім того, цього року  запущена офіційна онлайн-платформа до Всесвітнього дня ходьби TAFISA – 24 години навколо земної кулі, де «Спорт для всіх Рівненщини» вже зареєструвався.

​ У Рівному теж презентуватимуть свій формат проведення Всесвітнього дня ходьби:

  • 11:00-12:00  – збір та реєстрація учасників на майдані Незалежності;
  • 12:00 – символічна передача естафети та початок руху;
  • 13:00-13:30  – фініш учасників на майдані Незалежності;
  • 13:30 – розіграш призів серед учасників, що відвідали всі контрольні точки.

Під час реєстрації кожен з учасників отримує карту з нанесеними контрольними точками. Завдання – відвідати всі контрольні точки в довільному порядку, зробити там відмітки та фінішувати до 13.30. До початку заходу, з 11.00. для всіх бажаючих працюватиме безкоштовний прокат спортивного інвентарю.

Фінальним акордом свята руху і здоров’я стане проведення лотереї серед учасників, що успішно пройдуть маршрут. Участь у Всесвітньому дні ходьби можуть брати усі бажаючі. Приєднуйтесь до найдоступнішої та всеосяжної цілодобової міжнародної естафети! До зустрічі на старті!!!

Пресслужба “Спорт для всіх Рівненщини”