fbpx

Рівненські баскетболістки здобули першу перемогу у сезоні

Діліться інформацією з друзями:

У чергових поєдинках жіночої Суперліги рівненські баскетболістки зустрічалися у Вінниці з місцевими «блискавками». І здобули лише 50-відсотковий результат, хоча й сподівалися на всі сто.

Вже у дебюті першої зустрічі рівняни опинилися в ролі відстаючих – господарки виграли першу чверть (19:9). Надалі рівнянки перехопили ініціативу і потроху почали скорочувати відставання. Щоправда, наші землячки були не схожими самі на себе, припускалися дуже багато помилок . Тим не менше, на останній хвилині погоня БК «Рівне»-ОШВСМ увінчалася успіхом – 52:52 після влучного кидка Вікторії Шматової. Далі рівнянки виконували чотири штрафних кидки, але Ярослава Іванюк і Людмила Спиридонова влучили лише по разу.

А ось «Вінницькі блискавки» своїм шансом скористалися – Марта Постова влучила дальній кидок і тим самим вирвала перемогу своїй команді. За ті кілька секунд, що залишалися до фінального свистка, рівнянкам не вдалося організувати результативну атаку. Отож, наша поразка 54:55 (за чвертями 9:19, 16:15, 13:12, 15:9). У нас навлучнішими були Вікторія Шматова (14 ), Тетяна Гаврильчик (13) і Анастасія Кучерьонок (10).

Після такого суботнього холодного «душу» у неділю наша команда вийшла на гру зовсім іншою. Рівнянки переважали своїх суперниць у всіх компонентах і вже після другої чверті сумнівів у перемозі БК «Рівне»-ОШВСМ не виникало – 40:13. Після переви рівнянки впевнено утримували лідерство і довели зустріч до закономірної перемоги – 72%48 (за чвертями 19:8, 21:5, 17:16, 15:19).
Найрезультативнішими стали Анастасія Кучерьонок (16), Вікторія Шматова (14), Тетяна Гаврильчик і Катерина Ящук (по 12).
Наступні поєдинки рівнянки зіграють 19-20 грудня вдома з Одеським «Інтерхімом».