fbpx

Провести день без автомобіля зможуть жителі Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Цього року українці приєднуються до всесвітньої кампанії з відмови від особистого транспорту. Рівненщина не є винятком.

Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області закликає містян долучитися до цієї європейської ініціативи.
 22 вересня всі небайдужі до екології містяни можуть долучитися до флешмобу, присвяченого Всесвітньому дню без автомобіля.

Щороку 22 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день без автомобілів (World Carfree Day). У багатьох країнах з метою збереження навколишнього середовища та власного здоров’я люди користуються громадським транспортом, електротранспортом, велосипедами або навіть стають на день пішоходами, відмовляючись від керування власним авто.

З 2000 року День без автомобіля отримав офіційний статус у всьому світі. За приблизними оцінками, щороку в акції беруть участь понад 100 мільйонів людей у ​​50 країнах світу.

Як проходить Всесвітній день без автомобіля в інших країнах:

У сусідній Польщі 22 вересня у багатьох містах весь міський громадський транспорт зробили безкоштовним. Спеціальні пропозиції також підготували залізничні перевізники та служби, які надають у користування велосипеди.
У столиці Франції обмежили рух водіїв з 11 до 18 години. Рух автомобілів заборонили по всьому Парижу, крім кільцевої дороги. Виняток стосувався лише громадського та спеціального транспорту. Порушникам загрожував штраф у 135 євро.

Щоб стати його учасником, необхідно 22 вересня зробити фото руху велосипедом та до 14.00 23 вересня 2022 року завантажити його у подію «День без автомобіля у Рівненській області», створену на сторінці «Спорт для всіх Рівненщини» у Facebook, з хештегом #MobilityWeek.

Усі учасники отримають сертифікат про участь у флешмобі. А 15 з них, котрих буде обрано через систему випадкового вибору Random, отримають сувеніри від організаторів.

Детальніше:https://sportforall.rv.ua/?page=3&article=2666