fbpx
Спортсмен на візку.

На Рівненщині впроваджують ініціативи для розвитку ветеранського спорту

Діліться інформацією з друзями:

Ветеранська політика – це не лише соціальні послуги. Вона охоплює у собі різноманітні напрями – освіту, працевлаштування, а також спорт. Нині для цього є законодавчі підстави, адже у статтю 36 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» внесені зміни. Тепер там визначено поняття ветеранського спорту.

На цьому наголосила під час брифінгу начальниця управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Марина Корольова.

На брифінгу в РівнеОДА.

«У 2024 році на Рівненщину чекає реалізація безлічі цікавих спортивних проєктів. Одним з них безумовно є TrenVet. Крім того, плануємо запроваджувати табори фізкультурно-спортивної реабілітації», – розповіла Марина Корольова.

До таких таборів будуть залучати фахівців із фізкультурно-спортивної реабілітації, психологів, масажистів та інших фахівців. Також у цьому році на Рівненщині планується проведення заходів фізкультурно-рухової активності для ветеранів та членів їх сімей.

Тренер зі спортивної реабілітації Ігор Головко додав, що система заходів спортивної реабілітації ветеранів розроблена із застосуванням фізичних вправ для відновлення стану здоров’я та функцій тих чи інших м’язів, які необхідно пропрацювати, завдяки фізичній культурі.

«Ну і, звичайно, саме фізичне навантаження, заняття фізкультурою – є одним із найголовніших пунктів для соціалізації ветеранів у суспільстві. Адже під час занять в громадських залах ветеран тренується поруч із цивільними. А це покращує його моральний та психологічний стан», – зауважив Ігор Головко.

Джерело: Рівненська ОДА

Читайте також: На Рівненщині проводиться робота у напрямку комплектування військовозобов’язаних