fbpx
Бразильські футболісти

Бразильські футболісти будуть “піклуватися” про ФК “Маріуполь” до перемоги України

Діліться інформацією з друзями:

Бразильські футболісти змінили назву свого клубу на ФК “Маріуполь” та запустили флешмоб #FcMariupolLives.

Маріуполь підтримують у всьому світі! Бразильські футболісти з ФК “Бател” зі штату Парана взяли назву та кольори клубу “Маріуполь”, поки місто не буде звільнено від російської окупації.

“Ось уже рік, як Маріуполь не з’являється ні на полі, ні за його межами. Бразилія завжди приймала тисячі українських іммігрантів. Український футбол завжди приймав великі бразильські таланти. Ми будемо “піклуватися” про ФК “Маріуполь”, доки всі українці знову не зможуть піти на стадіон імені Володимира Бойка, щоб переглянути гру своєї домашньої команди”, – заявили у клубі.

Саме у штаті Парана проживає найбільша українська громада у Латинській Америці.

“Віримо, що завдяки такій підтримці голос Маріуполя будуть ще більше чути у всьому світі. Разом переможемо та зустрінемося на футбольному матчі в українському Маріуполі!”, написали у Маріупольській міській раді. 

Крім того, бразильський клуб, який виступає в третьому за силою дивізіоні Бразилії, висловив бажання, щоб їхні ігри транслювалися в Україні. Такий вчинок зворушив заступника голови ФК “Маріуполь” Андрія Саніна.

“Те, що ця команда в країні футболу, на іншому кінці світу, погодилася зберегти наше ім’я в цей темний період нашої історії, позбавляє нас дару мови. Неможливо передати, як багато це означає для нас”, зазначив Санін.

Читайте також: Ворог завдав удару по Краєзнавчому музею на Харківщині