fbpx

Андрій Шевченко оголосив про вихід із НОК

Діліться інформацією з друзями:

Колишній футболіст із світовим іменем та тренер української збірної з футболу Андрій Шевченко повідомив про свій вихід із Національного олімпійського комітету. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі. 

Андрія Шевченка обрали на посаду віцепрезидента НОК, однак він відмовився входити до нового складу комітету.

“У найважчий час в історії моєї країни, я гордий бути поруч з Україною і допомагати усім, чим можу задля нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас, я не можу залишитися в складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх”, – написав відомий спортсмен. 

У четвер, 17 листопада, у НОК України відбулися вибори нового очільника організації. Ним став Вадим Гутцайт, який наразі очолює і міністерство молоді та спорту України.

НОК України уперше з 2005 року змінив очільника. Упродовж 17 років цю посаду займав Сергій Бубка. Крім Шевченка, до складу членів НОК України обрали Олександра Усика, Григорія Суркіса, Марину Бех-Романчук та Лілію Подкопаєву, а також Нестора Шуфрича – президента федерації України зі стрільби з луку.

Читайте також: 70 машин готові працювати на дорогах Рівненщини, очищувати їх від снігу