Вже незабаром в кожному городі й на ринках з’являться “королі” сезону – кабачки. Також у всіх соцмережах будуть розповідати анекдоти, які зазвичай розпочинаються словами “Сусідко, вам кабачки не потрібні?…”. Якщо вам пропонують кабачки, не відмовляйтеся, адже з них можна приготувати смачні і корисні страви.
Рецептом ділиться Woman 24.
З кабачків готують овочеві торти, оладки, рулети, фарширують і запікають або просто смажать у клярі. А також готують смачні кабачкові котлети. Соковиті, ніжні й анітрохи не вдарять по фігурі.
Для приготування потрібно:
- кабачки – 500 г;
- сира картопля – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- вівсяні пластівці – 6 ст. л.;
- борошно – 2 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- свіжа зелень, сіль, перець, спеції на смак.

Як готувати
Спочатку потрібно підготувати кабачки. Їх миють, очищають від шкірки та насіння, після чого подрібнюють на дрібній тертці.
Так само робимо з картоплею, після чого даємо стекти надлишкам овочевого соку, відкинувши масу на друшляк і залишивши так на 15 хвилин.
Потім додаємо яйця, борошно, вівсянку, сіль та інші спеції з подрібненим часником.
Перемішуємо суміш до однорідного стану та додаємо свіжу подрібнену зелень.
Вимішавши масу, формуємо котлети, розігріваємо сковороду з олією і смажимо котлети, як завжди, з двох сторін.
Шанувальникам здорової їжі варто спробувати запекти овочеві биточки в розігрітій до 150 градусів у духовці. Буде готове за 15 хвилин.
До столу подаємо зі сметаною чи соусом.
Читайте також: Час настав: чому в червні варто їсти кабачки