Ніжні та соковиті веганські котлети з кабачків

Ніжні та соковиті веганські котлети з кабачків

Діліться інформацією з друзями:

Вже незабаром в кожному городі й на ринках з’являться “королі” сезону – кабачки. Також у всіх соцмережах будуть розповідати анекдоти, які зазвичай розпочинаються словами “Сусідко, вам кабачки не потрібні?…”. Якщо вам пропонують кабачки, не відмовляйтеся, адже з них можна приготувати смачні і корисні страви.

Рецептом ділиться Woman 24.

З кабачків готують овочеві торти, оладки, рулети, фарширують і запікають або просто смажать у клярі. А також готують смачні кабачкові котлети. Соковиті, ніжні й анітрохи не вдарять по фігурі.

Для приготування потрібно:

  • кабачки – 500 г;
  • сира картопля – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • вівсяні пластівці – 6 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • свіжа зелень, сіль, перець, спеції на смак.
Ніжні та соковиті веганські котлети з кабачків - фото 1

Як готувати

Спочатку потрібно підготувати кабачки. Їх миють, очищають від шкірки та насіння, після чого подрібнюють на дрібній тертці.

Так само робимо з картоплею, після чого даємо стекти надлишкам овочевого соку, відкинувши масу на друшляк і залишивши так на 15 хвилин.

Потім додаємо яйця, борошно, вівсянку, сіль та інші спеції з подрібненим часником.

Перемішуємо суміш до однорідного стану та додаємо свіжу подрібнену зелень.

Вимішавши масу, формуємо котлети, розігріваємо сковороду з олією і смажимо котлети, як завжди, з двох сторін.

Шанувальникам здорової їжі варто спробувати запекти овочеві биточки в розігрітій до 150 градусів у духовці. Буде готове за 15 хвилин.

До столу подаємо зі сметаною чи соусом.

Читайте також: Час настав: чому в червні варто їсти кабачки