Приготування смачного та ароматного м’ясного бульйону — це, на перший погляд, доволі легка страва. Але під час процесу слід дотримуватися певних правил та бути уважним до деталей. Чи варто зливати “першу воду” після того як м’ясо закіпить.
Багато господинь та кулінарів вважають, зливання “першої води” після закипання м’яса допомагає зробити бульйон прозорим і позбутися всіх шкідливих речовин, які нібито містить м’ясо.
Проте встановити наявність так званих шкідливих речовин можна лише за допомогою лабораторних досліджень, а не кухонних хитрощів.
Під час приготування першої страви з мʼясом на верх каструлі спливає біла піна. Дехто вважає, що це бруд та шкідливі речовини. Але це не зовсім так. Насправді піна – це звичайний білок, який згорнувся при високій температурі. Він не є шкідливим для здоровʼя. Якщо зливати воду, то бульйон буде менш наваристий та поживний.
Деякі кухарі припускають, що зливаючи “першу воду”, господині фактично виливають у каналізацію всі корисні речовини, які виділяються з м’яса в бульйон під час перших хвилин кипіння.
Робіть висновки!
Читайте також: Розсадники бактерій – кухня
- Громаді Радивилова повернули земельну ділянкуРівненський апеляційний суд повернув громаді Радивилова земельну ділянку вартістю 1,5 млн грн. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту. Має значний досвід роботи у…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

