fbpx
Як приготувати бульйон

Як приготувати бульйон

Діліться інформацією з друзями:

Приготування смачного та ароматного м’ясного бульйону — це, на перший погляд, доволі легка страва. Але під час процесу слід дотримуватися певних правил та бути уважним до деталей. Чи варто зливати “першу воду” після того як м’ясо закіпить.

Багато господинь та кулінарів вважають, зливання “першої води” після закипання м’яса допомагає зробити бульйон прозорим і позбутися всіх шкідливих речовин, які нібито містить м’ясо.

Проте встановити наявність так званих шкідливих речовин можна лише за допомогою лабораторних досліджень, а не кухонних хитрощів.

Під час приготування першої страви з мʼясом на верх каструлі спливає біла піна. Дехто вважає, що це бруд та шкідливі речовини. Але це не зовсім так. Насправді піна – це звичайний білок, який згорнувся при високій температурі. Він не є шкідливим для здоровʼя. Якщо зливати воду, то бульйон буде менш наваристий та поживний.

Деякі кухарі припускають, що зливаючи “першу воду”, господині фактично виливають у каналізацію всі корисні речовини, які виділяються з м’яса в бульйон під час перших хвилин кипіння.

Робіть висновки!

  Читайте також: Розсадники бактерій – кухня

  • 1 березня в Україні можуть зупинити роботу всі АЗС
    Робота АЗС в Україні може бути паралізована через вимогу Мінфіну, яка стосується PPO і формування фіскальних чеків. Причина – з 1 березня можна використовувати тільки РРО, що формують фіскальні чеки за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну №601.