Приготування смачного та ароматного м’ясного бульйону — це, на перший погляд, доволі легка страва. Але під час процесу слід дотримуватися певних правил та бути уважним до деталей. Чи варто зливати “першу воду” після того як м’ясо закіпить.
Багато господинь та кулінарів вважають, зливання “першої води” після закипання м’яса допомагає зробити бульйон прозорим і позбутися всіх шкідливих речовин, які нібито містить м’ясо.
Проте встановити наявність так званих шкідливих речовин можна лише за допомогою лабораторних досліджень, а не кухонних хитрощів.
Під час приготування першої страви з мʼясом на верх каструлі спливає біла піна. Дехто вважає, що це бруд та шкідливі речовини. Але це не зовсім так. Насправді піна – це звичайний білок, який згорнувся при високій температурі. Він не є шкідливим для здоровʼя. Якщо зливати воду, то бульйон буде менш наваристий та поживний.
Деякі кухарі припускають, що зливаючи “першу воду”, господині фактично виливають у каналізацію всі корисні речовини, які виділяються з м’яса в бульйон під час перших хвилин кипіння.
Робіть висновки!
Читайте також: Розсадники бактерій – кухня
- Як захистити дім від мух: ефективні способи та домашні засобиКоли теплі дні приносять із собою сонце, квіти й аромат літа, ми охоче відкриваємо вікна та двері, впускаючи свіжість у свій дім. Але разом із повітрям непомітно прослизають і ті, кого ми бачити зовсім не раді — настирливі мухи. Їхній…