Три рецепти паски: традиційний, сучасний і сирний варіант

Три рецепти паски: традиційний, сучасний і сирний варіант

Діліться інформацією з друзями:

Паска – головний великодній хліб, що символізує радість та духовне оновлення. Пропонуємо три нескладні рецепти: класичний, оригінальний сучасний і ніжну сирну паску.

1. Традиційна паска

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна
  • 500 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 250 г цукру
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • Ванілін, родзинки, цедра лимона

Приготування:

  1. Дріжджі розчинити у теплому молоці з 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Дати постояти 15 хв.
  2. В окремій мисці збити яйця з цукром, додати розтоплене масло, ванілін та цедру.
  3. Змішати всі інгредієнти та вимісити тісто. Дати піднятися 1,5-2 години.
  4. Викласти у форми, заповнюючи на 1/3. Дати підійти ще 30 хв.
  5. Випікати при 180°C 40-50 хв.
  6. Прикрасити глазур’ю та посипкою.

2. Сучасна шоколадна паска

Інгредієнти:

  • 700 г борошна
  • 300 мл молока
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 40 г дріжджів
  • 3 ст. л. какао
  • 100 г шоколадних крапель

Приготування:

  1. Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру і дати постояти 10 хв.
  2. Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло та какао.
  3. Додати борошно, дріжджову суміш і шоколадні краплі. Замісити тісто, дати піднятися 1,5 години.
  4. Викласти у форми, залишити на 30 хв.
  5. Випікати при 180°C 40 хв.
  6. Полити розтопленим шоколадом.

3. Сирна паска (без випікання)

Інгредієнти:

  • 500 г домашнього сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цукрової пудри
  • 100 мл вершків 30%
  • Ванілін, сухофрукти, горіхи

Приготування:

  1. Сир перетерти через сито або збити блендером.
  2. Додати масло, цукрову пудру, ванілін, добре перемішати.
  3. Влити збиті вершки, додати сухофрукти та горіхи.
  4. Викласти у форму, застелену марлею, поставити під прес у холодильник на 12 годин.
  5. Прикрасити перед подачею.

Смачного Великодня!

  Читайте також: Смачна паска готується легко, якщо мати власні секрет