fbpx

Сезон кабачків: простий та пікантний рецепт

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

Хто за тиждень може змінити шість господарів? Відповідь проста: кабачок. Прозаїчний, звичний, смачний, плодючий, корисний, простий у приготуванні та доступний за ціною.

Ніякої шкоди чи обмежень у вживанні. Дієтичний та низькокалорійний чудо-овоч. Випадково натрапила на кулінарний ролик Євгена Клопотенка і там «запала» на цей простий рецептик.

Невеличких молоденьких кабачків візьміть енну кількість. Залежатиме від кількості шанувальників цього цілющого овоча в сім’ї. Поріжте їх навпіл та брусками довільного розміру.

Закип’ятіть чайник і окропом залийте складені у мисці кабачки. Дайте їм постояти в окропі від 3 до 7 хвилин. Злийте воду.

Заправлятимемо на смак та «на око». Такий спосіб, «на око», завжди викликає довгі роздуми і нерозуміння. Але українська мова багата, тож швидко приходить усвідомлення, що і як саме треба робити.

Отож, солимо за смаком, поливаємо для гостроти соком лимона, притрушуємо для пікантності чорним (червоним) перцем – більше-менше залежить від того, хто що любить. Адже комусь занадто, іншому – замало. Вкидаємо 5-6 ароматних лаврових листочки, посипаємо дрібно січеним кропом, заправляємо олією. Все гарненько перемішуємо.

Куштувати можна відразу, а можна й дати настоятися в холодильнику. Щойно приготований буде смачно хрускотіти, а вистояний засмакує з другою стравою. Якщо чогось бракуватиме, можна вивірити при дегустації.

Бажаємо полюбити цю просту та водночас пікантну страву. Здоров’я вам і щедрих на кабачки полів та городів!

Галина ГРИЦЮК

Читайте також: Кабачки на ранок, на обід і на вечерю