fbpx

Про яблучний оцет і текілу — авторський рецепт

Діліться інформацією з друзями:

Про яблучний оцет. Процедура така: три стопки текіли з сіллю і лаймом! Це не для оцту, а для хоробрості! Тоді мона гори перевернути!

Приготувати яблучний оцет дома зовсім просто. Потрібно дотримуватись певних правил і все. Своїм авторським рецептом поділився рівнянин Олег.

Ємність (про них пізніше), наповнюємо на три чверті різаними дольками яблук (детальніше про яблука потім), бажано без черв’яків і різної живності.

На одну шклянку води — НЕ ХЛОРОВАНОЇ й не ФТОРОВАНОЇ — додаємо 1 столову ложку з гіркою цукру. Цукор — важливо! Без цукру бактерії не будуть мати що гамати й чим какати. В цьому випадку какашки бактерій – це добре. Вірніше, без цукру можна, але прийдеться чавити сік і процес займе багацько часу. Ще можна використовувати мед – але результат такий собі й набагато довший процес. Після бродіння від цукру там нічого не залишиться – так що в цьому випадку діабетики можуть розслабитись і закурити сиґару. Розводимо достатньо води з цукром, щоб заповнити ємність з яблучками.

Закриваємо горловину щільною, але не дуже, тканиною і закріплюємо резинкою. Ємність має дихати, але в той сам час туди не мають залазити фруктові й інші мушки. В моєму досвіді, три шари марлі не достатньо. Ці дрібні негідники все одно туди просочуються.

Ставимо ємність у куток теплий, не в льох, де не попадає сонячне проміння. Бактеріям від сонця, як і вампірам-кровосісям, прийде кирдик, і тоді не буде оцту. Там ємність має стояти 4 тижні. Бродити потихеньку.

Не лише для жінок cтануть у пригоді алое і оцет

Після чотирьох тижнів проціджуємо, і знову ставимо в те саме місце ще на місяць. З закритими тканиною горловинами.

Після двох місяців, розливаємо у пляшки. З часом у пляшках утворюється колонія бактерій що схожа на чайний гриб. Це і є живий, справжній оцет — а колонія, його вартові. Вживаємо у салатах, чи у лимонній воді зранку. Чи як ще кому заманеться. Від цього оцту наші чарівні дівчата й жіночки стають ще чарівнішими, а у хлопців появляється ще більша сила в руках і в штанях. На здоров’я!

НОТАТКИ:

  • Яблука використовую які є. Можна використовувати й серединки/огризки. Від цього якість оцту не міняється. Дехто, взагалі використовує очистки й огризки, щоб не викидати, і оцет виходить супер.
  • Я використовую і 10-літрові бутлі з вузьким горлечком, і трилітрові баньки. Важливо щоб яблука були покриті рідиною, інакше може зверху розвинутися нездорова пліснява. У ємності з вузьким горлом яблука не потрібно нічим придавлювати, з широким така проблема може виникнути.
  • Такий процес, з нуля, займає два місяці. Воно того варте. Ніякий маґазинний чемерґес з цим оцтом не зрівняється. Ні в смаку, ні в ароматі, ні в користі. Українські виробники бовтають синтетичний оцет з яблучним соком і називають це яблучним оцтом. Закордонні — трохи кращі бувають. Зброджені яблука, але потім пастеризований. Вся корисна живність там здохла. Остався смак і аромат. Сам процес виготовлення натурального яблучного оцту можна скоротити десь до трьох тижнів. Правда я ще не пробував. У цьому випадку сировина змішується 50/50 вже з готовим оцтом, включно з колонією бактерій. Таким чином можна поставити виробництво на конвеєр в домашніх умовах. Я такого не роблю, бо роблю оцет в об’ємах яких вистачає до наступного.
  • О, ледве не забув. Ні в якому разі не використовуйте металічні ємності. Ні для виробництва, ні для зберігання.
  • Рівненщина попрощалася з трьома Героями
    Рівненщина попрощалася з трьома Героями: Олександром Шкіндером з  Вараської громади, Сергієм Герзелем – з Рівненської, Тарасом Солов’єм – з  Великомежиріцької.