Про яблучний оцет. Процедура така: три стопки текіли з сіллю і лаймом! Це не для оцту, а для хоробрості! Тоді мона гори перевернути!
Приготувати яблучний оцет дома зовсім просто. Потрібно дотримуватись певних правил і все. Своїм авторським рецептом поділився рівнянин Олег.
Ємність (про них пізніше), наповнюємо на три чверті різаними дольками яблук (детальніше про яблука потім), бажано без черв’яків і різної живності.
На одну шклянку води — НЕ ХЛОРОВАНОЇ й не ФТОРОВАНОЇ — додаємо 1 столову ложку з гіркою цукру. Цукор — важливо! Без цукру бактерії не будуть мати що гамати й чим какати. В цьому випадку какашки бактерій – це добре. Вірніше, без цукру можна, але прийдеться чавити сік і процес займе багацько часу. Ще можна використовувати мед – але результат такий собі й набагато довший процес. Після бродіння від цукру там нічого не залишиться – так що в цьому випадку діабетики можуть розслабитись і закурити сиґару. Розводимо достатньо води з цукром, щоб заповнити ємність з яблучками.
Закриваємо горловину щільною, але не дуже, тканиною і закріплюємо резинкою. Ємність має дихати, але в той сам час туди не мають залазити фруктові й інші мушки. В моєму досвіді, три шари марлі не достатньо. Ці дрібні негідники все одно туди просочуються.
Ставимо ємність у куток теплий, не в льох, де не попадає сонячне проміння. Бактеріям від сонця, як і вампірам-кровосісям, прийде кирдик, і тоді не буде оцту. Там ємність має стояти 4 тижні. Бродити потихеньку.
Не лише для жінок cтануть у пригоді алое і оцет
Після чотирьох тижнів проціджуємо, і знову ставимо в те саме місце ще на місяць. З закритими тканиною горловинами.
Після двох місяців, розливаємо у пляшки. З часом у пляшках утворюється колонія бактерій що схожа на чайний гриб. Це і є живий, справжній оцет — а колонія, його вартові. Вживаємо у салатах, чи у лимонній воді зранку. Чи як ще кому заманеться. Від цього оцту наші чарівні дівчата й жіночки стають ще чарівнішими, а у хлопців появляється ще більша сила в руках і в штанях. На здоров’я!
НОТАТКИ:
- Яблука використовую які є. Можна використовувати й серединки/огризки. Від цього якість оцту не міняється. Дехто, взагалі використовує очистки й огризки, щоб не викидати, і оцет виходить супер.
- Я використовую і 10-літрові бутлі з вузьким горлечком, і трилітрові баньки. Важливо щоб яблука були покриті рідиною, інакше може зверху розвинутися нездорова пліснява. У ємності з вузьким горлом яблука не потрібно нічим придавлювати, з широким така проблема може виникнути.
- Такий процес, з нуля, займає два місяці. Воно того варте. Ніякий маґазинний чемерґес з цим оцтом не зрівняється. Ні в смаку, ні в ароматі, ні в користі. Українські виробники бовтають синтетичний оцет з яблучним соком і називають це яблучним оцтом. Закордонні — трохи кращі бувають. Зброджені яблука, але потім пастеризований. Вся корисна живність там здохла. Остався смак і аромат. Сам процес виготовлення натурального яблучного оцту можна скоротити десь до трьох тижнів. Правда я ще не пробував. У цьому випадку сировина змішується 50/50 вже з готовим оцтом, включно з колонією бактерій. Таким чином можна поставити виробництво на конвеєр в домашніх умовах. Я такого не роблю, бо роблю оцет в об’ємах яких вистачає до наступного.
- О, ледве не забув. Ні в якому разі не використовуйте металічні ємності. Ні для виробництва, ні для зберігання.
- Громада з Рівненщини зібрала Різдвяні посилки для захисників (ФОТО)Напередодні Різдва Христового Бугринська громада об’єднала зусилля, щоб підтримати наших захисників, які щоденно стоять на варті спокою країни. Завдяки спільним старанням було зібрано 85 різдвяних посилок, наповнених любов’ю, турботою та щирими побажаннями.