fbpx

Поласуйте закарпатськими дерунами з м’ясом (Рецепт)

Діліться інформацією з друзями:

Деруни – це народна українська страва, яка є дуже популярною серед туристів та гостей України. Деруни мають різні назви в різних регіонах України. Наприклад, на Полтавщині – “плити”, а на Чернігівщині – “млинці”, на Закарпатті часто деруни називають ґуґлями, кийзликами, товшнями.

Деруни можна приготувати з різних інгредієнтів, але найбільш популярними є картопляні деруни, які виготовляють з натертої сирих картоплі, борошна, яєць та солі.

Існують різні способи приготування дерунів. Наприклад, у Львові деруни запікають зі шкварочним жиром, що дає їм хрустку скоринку, а на Волині їх смажать на сковороді з олією.

Страву з картоплі досить просто приготувати, тож якщо ще не знаєте яку страву зробити на вечерю, то беріть рецепт і робіть.

А закарпатська господиня розповіла, яку родзинку використовують у Закарпатті. 

Інгредієнти

Для дерунів

  • картопля – 1 кг
  • яйця – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчики
  • сметана – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Для м’ясної начинки

  • м’ясний фарш – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Подрібніть цибулю і часник, перемішайте з яйцем.
  2. Натріть картоплю на дрібну тертку, витісніть з неї зайвий сік. Сік злийте, а крохмаль додайте назад до картопляної маси.
  3. Сметану, сіль, перець ретельно перемішайте. Додайте борошно і знову перемішайте.
  4. Для приготування фаршу до перемеленого м’яса додайте цибулю, сіль та перець.
  5. На розігрітій з олією сковороді викладайте ложку картопляної маси, зверху м’ясну начинку і зверху знову картопляне тісто. Обсмажте до рум’яної скоринки.

Читайте також: У Рівненському районі мотоблоком травмувався малолітній