Страви з м’яса корисні, адже насичують організм білком. Зазвичай для їх приготування витрачається немало часу. Крученики також готуються не за 15 хвилин. Але у процесі немає нічого складного. І кожен може знайти свій улюблений варіант рецепту.
Рецепт одночасно і простий і складний
Крученики. Немає нічого складного в цьому рецепті. Процес трошки довгий, якщо його робити за один день. Готується ця страва з м’яса. Обираєте на свій смак – свинина, курятина, яловичина чи баранина. Обираєте шматок з якого ви можете нарізати щось схоже на стейки і зробити з них відбивні. В ідеалі це має бути філейна частина.
Так от нарізаєте м’ясо як на відбивні, відбиваєте його, солите і перчите на свій смак.
Готуємо начинку
Їх може бути декілька варіантів. Почнемо з класичної – це сало яке ріжеться тоненькими смужками та цибуля яка ріжеться півкільцями. Ми додали пікантності – це невеличкий шматочок імбирного цукату. Імбир в цей раз замінив цибулю.
На кожен шматочок м’яса ми кладемо дві смужки сала та одне півкільця цибульки ( в нашому випадку імбир) і загортаємо це рулетиком.
Далі на розжарену сковорідку ці рулетики викладаємо швом до низу. Вони мають дуже добре піджаритися саме з тієї сторони де шов. Це робиться для того щоб надалі крученики не розкручувались коли будуть тушкуватися.
Перше правило – сковорідка має бути суха і добре розігріта без олії, без масла і без жиру.
Якщо ви хвилюєтесь, що вони все-таки розкрутяться ви можете кожен крученик проколоти зубочисткою щоб закріпити. Але в цьому випадку вам потім прийдеться ці зубочисточки вийняти. Також можна кожен крученик обгорнути ниткою і закріпити, в цьому випадку також після того як ви їх обжарити треба зняти цю ниточку.
Після того як ви обжарили кожен крученик бажано з усіх сторін, складаємо їх у посуд в якому вони будуть готуватися.
Підготуємо для них соус. Тут також може бути декілька варіантів. В цьому випадку ми на пательню даємо 3-4 столових ложки сметани, столову ложку гірчиці міцної, це все пережарюємо і виливаємо зверху на крученики.
Далі ми їх заливаємо водою або бульйоном на ваш розсуд і ставимо тушити. Після того як вони закиплять, додаємо сіль, перець та ваші улюблені спеції. Тушкувати на повільному вогні потрібно не менше 40 хвилин в залежності від того яке м’ясо ви використовуєте. Якщо це куряче філе то достатньо буде і 30 хвилин, якщо це свинина або яловичина то тут знадобиться година.
Коли ви спробували що крученики м’які їх і вже можна їсти, виключаєте і додаєте два-три зубочка часнику, попередньо видушивши їх пресом.
Гарнір обираєте на свій смак.
Варіанти начинки
До яловичини смакує чорнослив або курага. В цьому випадку сало і цибулю не треба додавати.
До будь якого сорту м’яса смакуватиме твердий сир та свіжий помідор. Сир ріжеться прямокутником, помідор продовгуватим шматочком і разом вони загортаються в середину.
Гриби. На ваш смак- печериці, білі, лисички. Попередньо їх треба обсмажити разом з цибулею.
Читайте також: Качка по-пекінськи з українським акцентом
- За скоєння ДТП, внаслідок якого загинуло немовля, перед судом постане варашівецьДо суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Вараша, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть немовляти. 21 січня цього року 49-річний водій автомобіля Dacia Logan проявив неуважність та спричинив ДТП по вул. Парковій у Вараші. На нерегульованому…