Страви з м’яса корисні, адже насичують організм білком. Зазвичай для їх приготування витрачається немало часу. Крученики також готуються не за 15 хвилин. Але у процесі немає нічого складного. І кожен може знайти свій улюблений варіант рецепту.
Рецепт одночасно і простий і складний
Крученики. Немає нічого складного в цьому рецепті. Процес трошки довгий, якщо його робити за один день. Готується ця страва з м’яса. Обираєте на свій смак – свинина, курятина, яловичина чи баранина. Обираєте шматок з якого ви можете нарізати щось схоже на стейки і зробити з них відбивні. В ідеалі це має бути філейна частина.
Так от нарізаєте м’ясо як на відбивні, відбиваєте його, солите і перчите на свій смак.
Готуємо начинку
Їх може бути декілька варіантів. Почнемо з класичної – це сало яке ріжеться тоненькими смужками та цибуля яка ріжеться півкільцями. Ми додали пікантності – це невеличкий шматочок імбирного цукату. Імбир в цей раз замінив цибулю.
На кожен шматочок м’яса ми кладемо дві смужки сала та одне півкільця цибульки ( в нашому випадку імбир) і загортаємо це рулетиком.



Далі на розжарену сковорідку ці рулетики викладаємо швом до низу. Вони мають дуже добре піджаритися саме з тієї сторони де шов. Це робиться для того щоб надалі крученики не розкручувались коли будуть тушкуватися.

Перше правило – сковорідка має бути суха і добре розігріта без олії, без масла і без жиру.
Якщо ви хвилюєтесь, що вони все-таки розкрутяться ви можете кожен крученик проколоти зубочисткою щоб закріпити. Але в цьому випадку вам потім прийдеться ці зубочисточки вийняти. Також можна кожен крученик обгорнути ниткою і закріпити, в цьому випадку також після того як ви їх обжарити треба зняти цю ниточку.
Після того як ви обжарили кожен крученик бажано з усіх сторін, складаємо їх у посуд в якому вони будуть готуватися.
Підготуємо для них соус. Тут також може бути декілька варіантів. В цьому випадку ми на пательню даємо 3-4 столових ложки сметани, столову ложку гірчиці міцної, це все пережарюємо і виливаємо зверху на крученики.


Далі ми їх заливаємо водою або бульйоном на ваш розсуд і ставимо тушити. Після того як вони закиплять, додаємо сіль, перець та ваші улюблені спеції. Тушкувати на повільному вогні потрібно не менше 40 хвилин в залежності від того яке м’ясо ви використовуєте. Якщо це куряче філе то достатньо буде і 30 хвилин, якщо це свинина або яловичина то тут знадобиться година.
Коли ви спробували що крученики м’які їх і вже можна їсти, виключаєте і додаєте два-три зубочка часнику, попередньо видушивши їх пресом.

Гарнір обираєте на свій смак.

Варіанти начинки
До яловичини смакує чорнослив або курага. В цьому випадку сало і цибулю не треба додавати.
До будь якого сорту м’яса смакуватиме твердий сир та свіжий помідор. Сир ріжеться прямокутником, помідор продовгуватим шматочком і разом вони загортаються в середину.
Гриби. На ваш смак- печериці, білі, лисички. Попередньо їх треба обсмажити разом з цибулею.
Читайте також: Качка по-пекінськи з українським акцентом
- Прогноз погоди для Рівненщини на 15 березня. Через дощі та сніг оголошено попередженняСиноптики надали прогноз погоди для Рівненщини на 15 березня. У суботу буде хмарно з проясненнями. Вночі та вранці на півночі області значний дощ та мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу, на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вночі на решті території помірний…