fbpx

Аджика на зиму, і на літо, і на осінь

Діліться інформацією з друзями:

Аджика готується літом і її можна консервувати на зиму, а можна поставити в холодильник і з’їсти свіжою з користю.

Рецептом швидкого соусу,адже аджика це соус, поділився відомий кулінар Євген Клопотенко. Він готується за 20 хвилин.

Продукти на 1 літр:

  • 500 г томатів сорту Сливка
  • 10-12 зубчиків часнику 
  • 10 г кореня хріну 
  • 1 перець чилі 
  • 500 г солодкого перцю  
  • 2  ч. л. солі 
  • 1 ч. л. меленого коріандру  

Як приготувати смачну аджику.

Помийте томати, поріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте солодкий перець, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та вийміть насіння. Те саме зробіть з одним перцем чилі. Поріжте все на шматочки, які поміщаються у м’ясорубці. Очистіть корінь хріну та часник. Перекрутіть всі овочі через м’ясорубку. Додайте до перекручених овочів 2  ч. л. солі  та 1 ч. л. меленого коріандру. Перекладіть у баночки та зберігайте в холодильнику до двох тижнів.

Важливо!

Для такої аджики найкраще брати м’ясисті томати, типу “Сливка”, щоб не було зайвої рідини. Перець беріть тільки солодкий червоний, а от кількість перцю чилі та часнику регулюйте собі до смаку.

  • П’яний водій у Рівному не розминувся з парканом
    25 грудня, близько 1-ї години, на вулиці Поповича патрульні помітили автомобіль Toyota, водій якого порушував комендантську годину. Коли керманич побачив службовий автомобіль, то різко змінив напрямок руху, але не вибрав безпечної швидкості руху та наїхав на паркан біля приватного…