fbpx

Аджика на зиму, і на літо, і на осінь

Діліться інформацією з друзями:

Аджика готується літом і її можна консервувати на зиму, а можна поставити в холодильник і з’їсти свіжою з користю.

Рецептом швидкого соусу,адже аджика це соус, поділився відомий кулінар Євген Клопотенко. Він готується за 20 хвилин.

Продукти на 1 літр:

  • 500 г томатів сорту Сливка
  • 10-12 зубчиків часнику 
  • 10 г кореня хріну 
  • 1 перець чилі 
  • 500 г солодкого перцю  
  • 2  ч. л. солі 
  • 1 ч. л. меленого коріандру  

Як приготувати смачну аджику.

Помийте томати, поріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте солодкий перець, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та вийміть насіння. Те саме зробіть з одним перцем чилі. Поріжте все на шматочки, які поміщаються у м’ясорубці. Очистіть корінь хріну та часник. Перекрутіть всі овочі через м’ясорубку. Додайте до перекручених овочів 2  ч. л. солі  та 1 ч. л. меленого коріандру. Перекладіть у баночки та зберігайте в холодильнику до двох тижнів.

Важливо!

Для такої аджики найкраще брати м’ясисті томати, типу “Сливка”, щоб не було зайвої рідини. Перець беріть тільки солодкий червоний, а от кількість перцю чилі та часнику регулюйте собі до смаку.