Аджика готується літом і її можна консервувати на зиму, а можна поставити в холодильник і з’їсти свіжою з користю.
Рецептом швидкого соусу,адже аджика це соус, поділився відомий кулінар Євген Клопотенко. Він готується за 20 хвилин.
Продукти на 1 літр:
- 500 г томатів сорту Сливка
- 10-12 зубчиків часнику
- 10 г кореня хріну
- 1 перець чилі
- 500 г солодкого перцю
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого коріандру
Як приготувати смачну аджику.
Помийте томати, поріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте солодкий перець, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та вийміть насіння. Те саме зробіть з одним перцем чилі. Поріжте все на шматочки, які поміщаються у м’ясорубці. Очистіть корінь хріну та часник. Перекрутіть всі овочі через м’ясорубку. Додайте до перекручених овочів 2 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого коріандру. Перекладіть у баночки та зберігайте в холодильнику до двох тижнів.
Важливо!
Для такої аджики найкраще брати м’ясисті томати, типу “Сливка”, щоб не було зайвої рідини. Перець беріть тільки солодкий червоний, а от кількість перцю чилі та часнику регулюйте собі до смаку.
- Епоха у «Вересі» добігає кінця – клуб прощається з Валерієм КучеровимНаталія Ягущина 14.12.2025, 21:10 Для рівненського «Вереса» ця зима означає більше, ніж просто паузу в чемпіонаті. Команду залишає футболіст, ім’я якого тісно пов’язане з її новітньою історією. Рішення ухвалили спільно — без конфліктів, але з великим символічним значенням. Світлана…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

