Аджика готується літом і її можна консервувати на зиму, а можна поставити в холодильник і з’їсти свіжою з користю.
Рецептом швидкого соусу,адже аджика це соус, поділився відомий кулінар Євген Клопотенко. Він готується за 20 хвилин.
Продукти на 1 літр:
- 500 г томатів сорту Сливка
- 10-12 зубчиків часнику
- 10 г кореня хріну
- 1 перець чилі
- 500 г солодкого перцю
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого коріандру
Як приготувати смачну аджику.
Помийте томати, поріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте солодкий перець, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та вийміть насіння. Те саме зробіть з одним перцем чилі. Поріжте все на шматочки, які поміщаються у м’ясорубці. Очистіть корінь хріну та часник. Перекрутіть всі овочі через м’ясорубку. Додайте до перекручених овочів 2 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого коріандру. Перекладіть у баночки та зберігайте в холодильнику до двох тижнів.
Важливо!
Для такої аджики найкраще брати м’ясисті томати, типу “Сливка”, щоб не було зайвої рідини. Перець беріть тільки солодкий червоний, а от кількість перцю чилі та часнику регулюйте собі до смаку.
- Костопільці зібрали понад 230 тисяч гривень для ЗСУ на святі до Дня містаУ Костополі на Рівненщині під час святкування Дня міста провели благодійну акцію «Заради Перемоги». Захід об’єднав мешканців громади навколо спільної мети — підтримати Збройні сили України. У підсумку вдалося зібрати 235 тисяч гривень на потреби військових.