Корисне і вірне харчування асоціюється з дієтичними і не завжди смачними стравами.
це не так. Щоб не знущатися над собою і не жувати капусту з яблуками, запиваючи нежирним кефіром, знайдіть грамотного спеціаліста. Який практикує підбір збалансованого харчування. І тоді їжа буде і смачною, і корисною.
Творожна галета з ягодами.
Це може бути сніданок, або перекус між сніданком та обідом.
Продукти для приготування.
Для тіста:
- Сир 9% — 180 грам,
- яйце— 1 шт.жовток для змазування
- масло вершкове 45 грам,
- йогурт білий без наповнювача 45 грам
мед 20 грам, - сіль щіпка, молоко холодне — 2 ст. л.
борошно — 180–200 грам ( цільнозернове) - розпушувач 1 ч л.
Для начинки:
- Ягоди – 300-400 грам( можете взяти фрукти)
- мед 1 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Приготування: сир перетерти з медом, додати холодне масло, муку з розпушувачем, сіль, все змішати до стану однорідності, додати йогурт , білок, молоко і швидко замісити і забрати тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачати тісто одразу на пергаменті (якщо липке присипати мукою), ягоди змішати з медом та крохмалем та виложити на тісто і завернути краї.
Змазати жовтком, і випікати при 175 градусах 25 хвилин.
Це дуже смачно і корисно.
В цьому випадку начинка складалась із свіжого банана та заморожених вишні, смородини і малини. Зверху присипала кокосовою стружкою. Поєднання солодко-кислих смаків виявилось досить оригінальним.
Також для начинки можна використати улюблене варення або джем. Краще якщо воно буде густим.
Рецептом творожної галети поділилась нутриціолог-дієтолог Алла Багинська.