fbpx

Сирна галета з ягодами допоможе зберегти спокій і гарну фігуру

Діліться інформацією з друзями:

Корисне і вірне харчування асоціюється з дієтичними і не завжди смачними стравами.

це не так. Щоб не знущатися над собою і не жувати капусту з яблуками, запиваючи нежирним кефіром, знайдіть грамотного спеціаліста. Який практикує підбір збалансованого харчування. І тоді їжа буде і смачною, і корисною.

Творожна галета з ягодами.

Це може бути сніданок, або перекус між сніданком та обідом.

Продукти для приготування.

Для тіста:

  • Сир 9% — 180 грам,
  • яйце— 1 шт.жовток для змазування
  • масло вершкове 45 грам,
  • йогурт білий без наповнювача 45 грам
    мед 20 грам,
  • сіль щіпка, молоко холодне — 2 ст. л.
    борошно — 180–200 грам ( цільнозернове)
  • розпушувач 1 ч л.

Для начинки:

  • Ягоди – 300-400 грам( можете взяти фрукти)
  • мед 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.

Приготування: сир перетерти з медом, додати холодне масло, муку з розпушувачем, сіль, все змішати до стану однорідності, додати йогурт , білок, молоко і швидко замісити і забрати тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачати тісто одразу на пергаменті (якщо липке присипати мукою), ягоди змішати з медом та крохмалем та виложити на тісто і завернути краї.

Змазати жовтком, і випікати при 175 градусах 25 хвилин.

Це дуже смачно і корисно.

В цьому випадку начинка складалась із свіжого банана та заморожених вишні, смородини і малини. Зверху присипала кокосовою стружкою. Поєднання солодко-кислих смаків виявилось досить оригінальним.

Також для начинки можна використати улюблене варення або джем. Краще якщо воно буде густим.

Рецептом творожної галети поділилась нутриціолог-дієтолог Алла Багинська.