fbpx
За вбивство товариша

За умисне неподання декларації депутат з Рівненщини понесе кримінальну відповідальність

Діліться інформацією з друзями:

Дубенською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно депутата однієї із сільських рад Дубенського району, яка не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування (ст. 366-3 КК України).

Так,  будучи суб’єктом декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» депутат зобов’язана щорічно до 1 квітня  подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування. Знаючи про вказане зобов’язання, жінка умисно не подала  декларацію до Національного агентства з питань запобігання корупції за 2020 рік. 

Досудове розслідування  у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося Дубенським районним відділом поліції ГУНП в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Дубенської окружної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним