fbpx

Ювілей відзначив відомий на Рівненщині лікар-травматолог

Діліться інформацією з друзями:

Відомий на Рівненщині лікар-травматолог Іван Чеверда відзначив 80-літній ювілей. Про це розповіла у Фейсбуці очільниця благодійного фонду “Скарбниця надії” Мар’яна Рева.

Виявилось, що в дитинстві Іван Чеверда лікував Мар’яну Реву, з її слів витягнув тоді  з того світу і кілька років складав її ногу. Нині через багато років жінка завітали до лікарні, аби привітати з ювілеєм свого лікаря-рятівника:

“Дякую Богу, що поруч з нами живе такий ВЕЛИКИЙ чоловік і лікар. Івану Степановичу Чеверді виповнилось 80 років!Так, саме такий ювілей відсвяткував цей неймовірний лікар 1 січня. Вчора він вийшов на роботу після відпустки і у нього вже черга на операції. Це лікар, який витягнув мене з того світу і кілька років складав мою ногу, щоб я могла не просто ходити, а відчувати себе повноцінною людиною. В радянські часи коли всі мали бути задоволені медициною і ніби як все було в лікарні Іван Степанович не боявся давати моєму татові список ліків і говорити “шукайте, бо тільки це її врятує”. Тоді, коли в лікарню пускали батьків лише один раз на день, він дав моїй мамі пропуск на відвідування чотири рази на день зі словами “твоя справа її годувати”.
 Мар’яна Рева поділилася давніми спогадами про давні часи перебування у лікарні:
“Він ніс мене на руках в перев`язочну коли довго було чекати каталку, він витирав мої сльози і шмарклі коли вже було дуже важко і боляче, він заходив в палату зі словами “де там моя землячка через гори?” – ці спогади з дитинства назавжди. Його завжди молодий голос – він не змінюється з роками. Його золоті руки і світлий розум далі працюють щодня, оперуючи і складаючи докупи малих і великих. Дякую Вам, лікарю. Многая літ Вам у здоров`ї, бадьорості та радості!”
А ще Мар’яна Рева наголосила, що здійснилась її маленька мрія, якій 35 років – спільне фото з Іваном Чевердою.