fbpx

Як діяти в надзвичайних ситуаціях навчали голів територіальних громад Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні, 15 лютого 2021 року розпочато навчання на Рівненських територіальних курсах ЦЗ та БЖД керівників органів місцевого самоврядування: міських, селищних, сільських рад.

У навчанні взяли участь:

  • Олександр Мохрик – заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби ЦЗ ,
  • Іван Жакун – заступник начальника управління організації реагування на НС та ЦЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби ЦЗ,
  • Ігор Мірошкин – головний спеціаліст відділу розробки заходів ЦЗ управління з питань НС та ЦЗН Рівненської облдержадміністрації.

В ході  занять було розглянуто питання  створення (реорганізації) Рівненської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, організації системи цивільного захисту територіальних громад області. Зокрема, зверталась увага на створення в структурі виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад самостійного структурного підрозділу з питань ЦЗ чи введення посади окремого фахівця.

Сергій Вовчук, начальник центру полковник служби ЦЗ звернув увагу на питання співпраці навчально-методичного центру з органами самоврядування, створення мережі консультаційних пунктів з питань ЦЗ, їх матеріально-технічного забезпечення та методики проведення консультацій щодо дій непрацюючого населення в умовах надзвичайних ситуацій.

 Під час навчання викладачі Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області довели інформацію про надзвичайні ситуації та небезпечні події на території  Рівненської області, основні заходи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Крім того слухачів проінформували про планування заходів цивільного захисту, розроблення та затвердження відповідних положень, інструкцій щодо виконання заходів техногенної безпеки, здійснення постійного контролю за їх дотриманням.

До слухачів було доведено конкретний алгоритм дій керівника територіальної громади у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації.

Курси відбуваються відповідно до Плану комплектування Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області з навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань ЦЗ на 2021 рік.

Наталія Яковець, начальник обласного методичного кабінету (БЖД населення) НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області