fbpx

Вакцинація чи тестування потрібні рівнянам для перетину кордону з Україною

Діліться інформацією з друзями:

Кабінет Міністрів України 7 квітня громадянам України, які повертаються з-за кордону збільшив термін дії ПЛР-тесту.

Раніше ПЛР-тестування необхідно було проводити за 48 годин до поїздки, тепер (як і іноземцям) – за 72 години.

Коментує Руслана Бровчук, експерт з міжнародного працевлаштування, генеральний директор компанії «Перша Віза»:

Термін дії ПЛР-тесту для перетину кордону з Польщею збільшується. Відразу уточнюємо дана інформація стосується тих хто перетинає кордон в бік України. З недавніх пір, повертаючись в Україну потрібно обов’язково відбувати обсервацію, або ж здати ПЛР – тест, наголошую що саме ПЛР. Однак даний тест можна здати ще перебуваючи на території іноземної крані. І саме тут був збільшений термін його дії. Раніше тест мав бути зроблений не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону, а тепер цей термін збільшили до 72 годин.

Чи має значення в якому медичному закладі зроблений ПЛР-тест?

Польща не приймає тести на Ковід, які раніше можна було зробити в Україні і показати при перетині кордону. Тепер при перетині кордону з Польщею обов’язково потрібно вказати адресу проходження обсервації на території Польщі,її має повідомити роботодавець, який надає так зване “мешкання. І  лише після того вас пропустять і в будь якій лабораторії Польщі можна здати тест, для того щоб припинили ваш карантин.

Обов’язково вказуйте дану інформацію коли будете здавати тест. Також хочу наголосити що підходить не лише ПЛР тест а також експрес – тест. Який буде значно дешевший і результат отримаєте через 15 хв.  

Якщо людина вакцинована,  то можна взяти довідку в сімейного лікаря, в якій буде вказана дана інформація, та безперешкодно перетинати кордон. Тест в такому випадку робити не потрібно.