fbpx

У Шанхаї на даху торговельного центру ростуть дерева

Діліться інформацією з друзями:

Торговий центр, який нещодавно відкрили, у китайському місті Шанхай так і називається – «1 000 дерев».

Будівля нагадує вкриту зеленню гору, на фасадах і всередині якої розташовано понад тисячу дерев та 250 000  рослин. Автор проєкту британський дизайнер Томас Хізервік, пише birdinflight.com з посиланням на Dezeen.

Дев’ятиповерхова будівля спроектована за допомогою сітки бетонних колон, розташованих під кутом 45 градусів до річки. Кожна колона увінчана кашпо з листяними та вічнозеленими деревами, а також чагарниками та кучерявими рослинами.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Heatherwick Studio (@officialheatherwickstudio)

Площа ТЦ становить 62 700 кв. метрів. У ньому понад 100 магазинів та 63 точки громадського харчування. Фуд-корт та супермаркет розташовані на цокольному поверсі, магазини – на п’яти поверхах вище, а ресторани – на чотирьох верхніх поверхах. Стіни будівлі прикрашені стріт-артом, створеним 16 художниками, а у шахті ліфта з’явився мурал заввишки 40 метрів.

«Наш підхід розбиває типову торговельну забудову на велику кількість просторів людського масштабу. Думаю, це змінить людей, які живуть і працюють у цьому густому житловому районі», – вважає дизайнер.

Новий торговий центр уже прозвали «Західною горою». Незабаром поруч планують збудувати подібну 19-поверхову «Східну гору», в якій розмістять офіси та готель.