fbpx

У Квасилові люди заступилися за безпритульного пса

Діліться інформацією з друзями:
Одні жителі воліють позбутися бездоглядних псів, які дислокуються в районі багатоповерхових забудов Квасилова, регулярно скаржаться до органів влади, бурхливо обговорюють дану проблему у соцмережах. Інші – захищають тварин. Мовляв, нехай влада створить притулок для бездомних тварин, стерелізує і соціалізує їх.
Про ситуацію, що склалася з тваринами у селищі у Фейсбуці розповіла
 селищний голова Квасилова Віта Кисільова:
“Сьогодні працівник стерилізаційного центру КАТП 1728 не зміг відловити агресивну собаку у дворі вулиці Рівненської, 1 з метою її соціалізації, обстеження і вакцинації. Виконати службові обов’язки йому не дозволили самі ж мешканці п’ятиповерхівки. Коричневу собаку відганяли, працівника ображали. І це при тому, що людям пояснювали, що ці заходи необхідні для зменшення шкоди жителям будинку чи просто перехожим і жодної шкоди псові не нанесуть.
Але, маємо те, що маємо. Чи правильно вчинили зоозахисники з правової і суто людської точки зору, на даний час уже значення не має. Одні стверджують, що собака нападає і кусає людей та дітей, інші запевняють, що нікого вона не кусає і беруть її під свою опіку”.
Думки користувачів з цього питання, як завжли розділилися:
Вважаю,що за неприпустиму хамську поведінку та перешкоджання виконувати свою роботу працівникам відповідної служби,яка забеспечить безпечно пересуватися у селищі жителям у своїх дворах, а особливо дітям, (нагадую згідно Конституції України), що є найвищою цінністю в нашому житті –
викликати поліцію на таких ,,захисників” і нехай сплатять пару раз штраф і вже нарешті заспокоються!
Має вже нарешті бути порядок та безпека!
Прошу підтримки жителів селища!

Alla Losik

Якщо є опікуни, вони мають взяти на себе догляд за твариною. 1. Вакцинація, від сказу і вакцина від лептоспірозу. Чіпувати, вдягнути жетон із номером опікунів.Загалом, має бути спілкування з людьми і завчасно повідомляти про відлов, це вимога закону. З якою метою відловлюється тварини і що має бути з нею далі.
Alla Losik згідна, але ключові слова ,,кидаються”-,,кусаються”Нехай забирають до себе додому, опікуються і НАДІНУТЬ намордники. І мають на увазі, що ще раз нападе чи не дай Боже вкусить ,,їхня собачка”, будуть опікуни відповідати теж згідно законодавства, платити штраф і нести матеріальне відшкодування .Будемо практикувати?
“Зоозахисники- забирайте тих псів по хатах,і ніхто їх не зачепить”
Ярослав Жолнач ніякі зоозахисники і притулки не зобов’язані забирати домашні приплоди. Прийде час і кожен буде відповідати за своїх домашніх тварин. А цей абсурд вже дістав. Одні викидають, а інші мають забирати.

Оля Бабич

Я в шоці, то нехай забирають їх до себе в квартиру, і нянчаться. Нехай покажуться ті які беруть опіку, щоб знати з ким мати справу коли собака знову покусає за ноги