fbpx

Школярку з Рівного запросили до Міністерства освіти і науки України

Діліться інформацією з друзями:

До столиці їздила семикласниця НВК №12 Надія Коркош. Рівненська школярка стала переможницею міжнародного конкурса наукових і мистецьких робіт.

11 січня 2022 року в Міністерстві освіти і науки відбулося урочисте вручення дипломів переможцям шостого Міжнародного міждисциплінарного конкурсу наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко. Спеціальною темою 2021 року стало осмислення регіональної (локальної) історії в контексті епохи Голодомору-геноциду українського народу.

Здобутками своєї вихованки поділилися в НВК №12.

Надійка Коркош, учениця 7-А класу, побувала в Міністерстві освіти і науки України. Саме тут, 11 січня, були увінчані успіхи юної дослідниці! Працювала Надія над питанням страшних подій Годомору 1932–1933 років із липня по листопад 2021 року. Надійною помічницею була мама Олена, яка сприяла і допомагала здійснювати подорожі в сусідні області для взяття інтерв’ю, супроводжувала донечку в походах до архіву, музею… Найголовніше — вірила у свою дитину. Нехай і далі будуть лише перемоги!“, — йдеться у повідомленні на сторінці школи у Фейсбуці.

Довідково: Конкурс вперше відбувся у 2016 році для вшанування пам’яті подружжя українських літераторів, які присвятили життя збиранню свідчень про Великий голод 1932–1933 років. Ініціатива об’єднує школярів і вчителів, студентів, аспірантів і молодих науковців, які прагнуть розвивати знання в царині голодоморних і геноцидних студій, а також робити внесок у збереження пам’яті.