fbpx

Рівненська митниця інформує як отримати статус «Авторизований економічний оператор»

Діліться інформацією з друзями:

Програма Авторизованого економічного оператора (АЕО) діє у близько 100 країнах світу. Її завдання – спростити міжнародну торгівлю. У країнах ЄС більшість митних оформлень здійснюються підприємствами з авторизацією АЕО.

В Україні Програму запроваджено 2020 року.

Коротко про те, що необхідно зробити підприємству, аби отримати авторизацію Авторизованого економічного оператора (АЕО), можна переглянути нижче. 

Докладніша інструкція «Як стати АЕО» – на сайті Держмитслужби в розділі «Авторизований економічний оператор», за посиланням:  https://customs.gov.ua/iak-stati-aeo-korotka-instruktsiia….

Статус надає спрощення при митному оформленні, підтверджує рівень безпеки та надійності підприємства, економить час та кошти.

Зараз в Україні діють положення Митного кодексу, які поки що надають абсолютно всім значну частину спрощень з того переліку, що передбачено для АЕО. Однак 7 листопада 2022 року термін дії цих положень Митного кодексу спливає. Тоді декларації типу ЕА, завдяки яким діють спрощення при перевезенні вантажів для всіх українських трейдерів, передбачається скасувати. Але компанії зі статусом АЕО і після цієї дати зможуть не лише надалі користуватися суттєвими спрощеннями при митному оформленні, аналогічними діючим, але й новими.

Скільки часу потрібно передбачити для отримання статусу АЕО, якими є особливості цього процесу та інша додаткова інформація – в інфографіках на сайті Держмитслужби: https://customs.gov.ua/aeo-infographics .

Рівненська митниця