fbpx
На зустрічі членів Європейської асоціації місцевої демократії. Говорить керуючий справами виконавчого апарату ради – керівник секретаріату Богдан Сологуб.

Рівненщина розвиває співпрацю з Європейською асоціацією місцевої демократії

Діліться інформацією з друзями:

Представники Рівненської обласної ради взяли участь у мережевій зустрічі членів Європейської асоціації місцевої демократії від України (ALDA). Це міжнародна громадська спілка, яка об’єднує 350 учасників з 45 європейських країн.

До ALDA входять місцеві органи влади, громадські організації, асоціації та агенції, які зацікавлені в розвитку громадянського суспільства та його ефективній взаємодії з місцевою владою.

Нагадаємо, що в червні 2023 року депутати Рівненської обласної ради одностайно підтримали заявку на вступ до цієї європейської асоціації.

Зустріч відбулася з нагоди візиту Генерального секретаря ALDA Антонелли Вальморбіди до Києва. Учасники обговорили напрямки стратегічної діяльності ALDA в Україні на період 2024-2028 роки. Серед ключових пріоритетів – підтримка процесу відновлення України та реформи децентралізації, а також багатостороннє партнерство щодо посилення інтеграції України в ЄС. Кожен член асоціації презентував свою роботу за минулий рік.

“АЛДА – це не тільки обмін досвідом щодо кращих практик місцевого самоврядування, це й можливість реалізації спільних проєктів з європейськими партнерами. Саме над цим будемо працювати у 2024 році. Першочергово на порядку денному – відкриття Агенції місцевої демократії у Рівному” – розповів керуючий справами виконавчого апарату ради – керівник секретаріату Богдан Сологуб.

Крім того, представники обласної ради обговорили з координаторкою офісу в Україні Програми ЄС «Еразмус+» Світланою Шитіковою можливість реалізації спільних проєктів у сфері освіти, професійної підготовки, розвитку молодіжної політики та спорту. До слова, у ній можуть брати участь як окремі установи (заклади освіти, науково-дослідні установи, молодіжні та студентські об’єднання, органи державної влади та місцевого самоврядування, приватні підприємства тощо), так і окремі громадяни (школярі, студенти, дослідники, молодіжні лідери, волонтери).

Джерело: Рівненська обласна рада

Читайте також: Ціну на Рівненський радіозавод зменшено вдвічі