fbpx

Рівненські підприємці-початківці кидають виклик карантину

Діліться інформацією з друзями:

Заняття підприємців-початківців, направлених на навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ  Рівненським міським ЦЗ, Млинівською, Рівненською, Здолбунівською районними філіями Ріненського обласного ЦЗ, дозволили повноцінно вивчити основи бізнес-планування, маркетинг, податкове законодавство, основи ринкової економіки та яскраво, аргументовано і впевнено презентувати своє бачення розвитку власної справи.

Серед тем, які обрали майбутні підприємці, – відкриття магазину молочної продукції,  магазин-майстерня «Оптика», «Центр підтримки агробізнесу», магазин нижньої білизни, бізнес-план виробництва та продажу електронних плат для управління електрообігрівачами, консультаційні автопослуги, надання послуг з обслуговування та монтажу систем опалення, водопостачання та водовідведення, роздрібна торгівля комплектуючими.

Як зауважує заступниця директора РЦПТО Руслана Бодренко, нинішні проекти досить виважені та аргументовані, відображають нагальні потреби населення та готовність підприємців оперативно реагувати на запити ринку послуг навіть за умов непростої карантинної ситуації. Зокрема, вона відмітила актуальну та перспективну роботу  Володимира Зеленчука (відкриття «Центру підтримки агробізнесу»).

Викладач Андрій Падлевський виділив також роботи Олени Задорожньої (відкриття у смт Млинів магазину-майстерні «Оптика» із сучасним професійним обладнанням) та  Сергія Самолюка (інноваційний бізнес-план виробництва та продажу електронних плат для управління електрообігрівачами).

Думками щодо презентованих проектів поділився і старший майстер Віктор Красовський: «На мою думку, однією із найяскравіших є ідея  Дмитра Самчука зі Здолбунова щодо надання послуг з обслуговування та монтажу систем опалення, водопостачання та водовідведення. Слухач представив досить виважений матеріал, додаючи й перспективу роздрібної торгівлі комплектуючих для цих мереж. До того ж, він планує з часом розширювати сферу своїх послуг. Наполегливий та сміливий підприємець має чималий професійний азарт».

Віктор Ростиславович зауважив, що група навчалася за методологією Міжнародної організації праці МОН із використанням інтерактивної платформи «Розпочни свій бізнес».

Безперечно, висока організованість, аналітичне мислення, вмотивованість та чітке розуміння перспектив і ризиків – невід’ємні чинники успішного бізнесу у будь-якій галузі. Приємно, що усі підприємці мають вищу та професійно-технічну освіту, мобільні та з великим оптимізмом. Саме такі підприємливі господарники забезпечать високий рівень сервісу та якість послуг в Україні. А фінансова допомога служби зайнятості суттєво вплине на успішний початок їхньої діяльності.

За результатами захисту бізнес-планів Руслана Бодренко вручила підприємцям посвідчення про професійне навчання та висловила підтримку і довіру їхнім починанням.