fbpx

Проросійський депутат з колишнього ОПЗЖ очолює комітет свободи слова у Верховній Раді, інші регіонали теж при посадах – Рух ЧЕСНО

Діліться інформацією з друзями:

Рух ЧЕСНО оприлюднив дослідження що шокує своєю цинічністю – 50% депутатів, які після розпуску фракції “ОПЗЖ” створили нову групу “ПЗЖМ”, займають керівні посади у комітетах Верховної Ради.

Про це пише телеканал “Прямий” з посиланням на статтю парламентського аналітика Руху ЧЕСНО Олександра Саліженка в “Українській правді”. 

Зокрема, у повідомлення говориться, що народний депутат Нестор Шуфрич досі є головою Комітету з питань свободи слова Верховної Ради.

“У попередньому скликанні Верховної Ради, яке було обране після Революції Гідності, колишні регіонали не очолювали парламентські комітети. А під час повномасштабної агресії росії проти України залишати представника найбільшої проросійської партії очолювати парламентський напрямок захисту свободи слова – це верх цинізму”, – пише аналітик.

Також керівні посади у комітетах займають народні депутати Василь Німченко, Григорій Мамка, Олег Волошин, Михайло Макаренко, Григорій Суркіс, Наталія Королевська, Юлія Льовочкіна, Михайло Папієв, Юлій Іоффе, Олександр Фельдман та інші. Загалом 19 нардепів.

Інфографіка.

“Щобільше, нещодавнє дослідження Руху ЧЕСНО демонструє, що нардепи від забороненої ОПЗЖ наразі у парламенті демонструють, за словами очільниці партії “Слуга народу” Олени Шуляк, “конструктивну співпрацю” і регулярно голосують за пропозиції влади, відтак їх важко назвати представниками опозиції”, – йдеться у дослідженні.

У “Чесно” нагадують: Шуфрич – це проросійський політик, голосував за “диктаторські закони”, заперечував агресію росії на Донбасі та називав війну в Україні “громадянською”, відмовлявся називати росію країною-агресором. Його родина має земельні ділянки та маєток в окупованому Криму. Саме через такий політичний курс і наративи Рух ЧЕСНО додав його до Реєстру державних зрадників.

Сам Комітет з питань свободи слова за час повномасштабної агресії росії в Україні, за даними сайту, жодного разу не збирався на засідання.