fbpx

Посол України порівняв ситуацію з карантином в Австрії та нашій країні

Діліться інформацією з друзями:

Пандемія коронавірусу збила з пантелику не лише простих людей, а й лікарів. Панує  страх, лють ворожість, соціальна дистанція робить нас асоційованими типами. Пандемія в Україні  і Австрії – думками поділився лікар та посол України в Австрії.

Про це на сторінці у Фейсбук написав відомий лікар анестезіолог Павло Сільковський

Посол України в Австрії. Власні спостереження про ситуацію з ковідом там і тут. Дотично з тим, про що я писав у останньому своєму дописі. Здається, ми таки не знаємо правди, звідки це прийшло і як точно поширюється. Тому, не варто звинувачувати і піднімати рівень агресії.

Посол України в Австрії
Побував в Україні. Повернувся в Австрію. Порівнюю. Кількість людей в масках на вулиці приблизно однакова. В магазинах всі в масках, антисептик на кожному кроці і тут, і там. Тільки в Австрії вже майже тиждень як комендантська година після 20:00. В Україні комендантської години нема. Ресторани в Австрії вже тиждень як знову закриті.
В обох країнах крива захворюваності йде стрімко вгору. Якщо перераховувати на мільйон населення, то в Австрії навіть стрімкіше.
Висновок: біда охопила весь світ. Україна намагається впоратися з нею, загалом, не менше і не гірше, ніж інші європейці. Що буде далі – побачимо. Але картати свій народ за якусь особливу легковажність, недисциплінованість – мабуть, все ж таки не варто. Принаймні зараз. Люди скрізь люди. Борються, виживають як можуть.