fbpx

Після довготривалої спеки наставав час затяжних дощів

Діліться інформацією з друзями:

У понеділок, 20 липня з ранку до самого вечора в Рівному небо буде вкрите хмарами. 

В Україні переважатиме дощова погода, у деяких областях очікується послаблення спеки. У наступні два дні, 21-22 липня, в Україні, за прогнозами синоптиків, буде хмарно з проясненнями, дощі, зниження температури повітря.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

«20 липня в Україні, крім південно-східної частини, короткочасні дощі, грози, вдень в більшості західних областей значні дощі, в центральних областях місцями град та шквали 15-20 м/с. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с», – йдеться в повідомленні.

Температура в західних областях вночі становитиме 12-17°, вдень 21-26°; у південних, східних та Дніпропетровській областях вночі 19-24°, вдень 31-36°; на решті території вночі 15-20°, вдень 24-29°.

Надзвичайна пожежна небезпека.

Температура повітря: вночі +16… +19°С, удень +22…+24°С. Вітер північний, 2-3 м/с.

Сьогодні: Сонце зійде о 05.09, зайде о 20.59. 10-й день місячного календаря (Місяць у Змієносці, друга фаза, зах. 1.18; сх. 17.38).

Є привід: Міжнародний день шахів.

Мудрі кажуть: «Люди охоче вірять тому, у що бажають вірити».

Гай Юлій Цезар

Не забудьте привітати: Германа, Євдокію, Єфросинію.

Астролог радить: День гармонії. Спілкування з партнерами буде приємним і конструктивним. Не рекомендується починати ті справи, які вимагають особливого терпіння та уваги. Звільніться від почуття провини. Прислухайтеся до голосу інтуїції.

День для здоров’я: Сьогодні організм піддається стресам і хворобам, які можуть призвести до серйозних наслідків. Уразливі шлунок і нервова система. Постарайтеся не перевантажувати очі. Хороший день для очищення шлунково-кишкового тракту і голодування.

Усміхніться: Перед тим, як відвідати черговий розпродаж, згадайте, що слова «кидалово» та «скидка» мають спільний корінь.

 за останні 130 років 20 липня:

МАКС: 31.4° (1960)
МІН: 8.2° (1952)

Народний прогноз погоди

20 липня відзначається день пам’яті преподобної Євдокії, княгині Московської. У народі цей день називали Явдоха Сіногнійка, оскільки наставав час затяжних дощів, що, у свою чергу, псувало сіно. Наші пращури наставляли: “Згребеш сіно до купи, так і не страшись хмари”. Наші пращури помітили, яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад.