fbpx

Підкинутого малюка назвали Михайликом

Діліться інформацією з друзями:

Новонародженого хлопчика залишили у «вікні надії» міського пологового будинку ввечері 20 листопада. Хто і чому підкинув дитину – невідомо. Нині ним опікуються медики (див. фото), а вже згодом малюка переведуть у будинок дитини.

Поруч із немовлям була записка, в якій вказано групу крові хлопчика, є інформація, що його батько буцімто громадянин Таджикистану. А ще в документі мати пояснює свій вчинок: «Вибач, сину, що не можу тебе забезпечити». Медики оглянули малюка, зробили висновок, що він народився за 4–5 днів до цього, швидше за все у пологовому будинку, адже має слід від щеплення БЦЖ. Хлопчик доглянутий та не має видимих вад здоров’я.

Виявивши маленького знайду, лікарі повідомили поліцію, а ті – органи опіки. Учора, як того вимагає закон, спеціальна комісія дала хлопчику ім’я, аби була можливість оформити свідоцтво про народження та інші необхідні документи. Його назвали Михайлом Богдановичем Щасливим, бо ж знайшовся він якраз напередодні свята Архістратига Михайла. А Щасливим нарекли, аби доля була до нього прихильною.

За законом, якщо упродовж 20 днів після виявлення дитини ніхто з рідних чи батьків не заявить про свої права, виникнуть законні підстави для усиновлення.

– У нашій службі на обліку є сім сімей, котрі бажають всиновити дитину, тож їм запропонуємо всиновити Михайлика,– розповів начальник міської служби у справах дітей Андрій Міщеня.– Ймовірність, що хлопчик невдовзі матиме нову сім’ю, досить висока. Та й за таких обставин (дитину підкинули, а не відмовилися від неї) усі формальні процедури відбуватимуться швидше. Не потрібно передавати в суд справу про позбавлення батьківських прав тих, хто від дитини відмовився.

Цього року в Рівному було сім випадків, коли породіллі відмовлялися від своїх дітей або кидали їх одразу після народження. Це рекордна за останні роки кількість. Адже раніше таке траплялося раз чи двічі за рік. Дві з цих жінок рівнянки, у двох випадках батьки дітей невідомі, ще троє – мешканки районів області та інших областей.

Наталія НИРКОВА