fbpx

П’ять ознак пневмонії, які рівняни може пропустити

Діліться інформацією з друзями:

Така пневмонія може бути спровокована вірусною інфекцією, в тому числі та коронавірусом. 

Лікарі кажуть, якщо ви помітили хоча б половину з названих симптомів, зверніться до лікаря за консультацією.


За добу менше 10 тисяч нових хворих на COVID-19 в Україні

Для Рівненської обласної лікарні придбали нове медичне обладнання

Мокрий кашель. Зазвичай ця ознака є механізмом захисту від атаки вірусу. Адже виділення мокротиння допомагає впоратися з хворобою. Але якщо кашель не припиняється, не дає відчуття полегшення, це може бути ознакою пневмонії.

Прискорення серцевого ритму. Такі неполадки в організмі без причини не виникають. Виміряйте пульс, якщо нарахуєте понад 100 ударів на хвилину, варто проконсультуватися з лікарем. Можливо, у вас починається пневмонія.

Біль у грудях. Це може говорити про можливий початок запалення дихальних органів. Коли інфекція атакує легені, ви можете відчувати біль у грудях. Часто це буває під час нападу кашлю, або після нього. Якщо біль виникає часто і не проходить, зверніться за допомогою до медиків.

Невисока температура 37-37,5 градусів. Теж частий симптом пневмонії. Не варто ігнорувати цю ознаку, якщо невисока температура не спадає понад три дні, то краще подзвонити, або піти на прийом до сімейного лікаря.

Задишка. Не пропустіть цей момент, адже задишка та утруднення дихання може призвести до того, що легені не зможуть виробляти достатньо кисню і наступить втрата свідомості. Тому, як тільки з’явилася задишка, одразу потрібно звернутися за медичної допомогою.