fbpx

Нотаріуси Рівненської області торік вчинили майже 230 тисяч нотаріальних дій

Діліться інформацією з друзями:
Упродовж 2021 року державні та приватні нотаріуси Рівненщини надали 227277 послуг жителям регіону. Відтак, державні нотаріуси вчинили 13 675 нотаріальних дій, приватні- 213 602 нотаріальні дії.
Серед найбільш розповсюджених нотаріальних дій можна визначити посвідчення договорів відчуження нерухомого майна та земельних ділянок, видачу свідоцтв про право на спадщину.
Зауважимо, що на території Рівненщини здійснює діяльність 11 державних та 134 приватних нотаріусів.
«У 2021 році нотаріуси отримали ще один виклик у зв’язку з відкриттям ринку землі сільськогосподарського призначення. Адже посвідченню угоди купівлі-продажу землі передує перевірка продавців і покупців за декількома пунктами, зокрема, щодо джерел походження коштів у потенційного покупця, скільки він має землі, чи не перебуває під санкціями і чи не підозрюється в терористичній діяльності», – зазначає Оксана Сальчук, заступниця начальника Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції у Рівненській області.
З часу запровадження відкритого ринку землі – 1 липня 2021 року- нотаріуси Рівненської області посвідчили 785 договорів купівлі-продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Нагадуємо, що у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України (м.Львів) за територіальною юрисдикцією Рівненської області  функціонує гаряча лінія з консультування у сфері нотаріату:(0362) 63-31-89