fbpx

На Рівненщині в трьох районних лікарнях виділено лише 15 ліжкомісць для ковідних хворих

Діліться інформацією з друзями:
Лише 15 місць готові виділити заклади обласного підпорядкування для лікування хворих на коронавірус рівнян.
В той час, коли вже рік Рівненська Центральна міська лікарня продовжує боротьбу з коронавірусом, лікуючи пацієнтів з усієї області, залучивши всі можливі ресурси, які практично вичерпалися, в закладах обласного підпорядкування тільки почали приймати хворих обласного центру.
Але мова йде про обмежену кількість ліжкомісць. Так, впродовж наступних вихідних для рівнян в трьох районних лікарнях виділено лише 15 ліжкомісць для ковідних хворих.
  • Здолбунівська ЦРЛ готова прийняти 5 мешканців Рівного,
  • Острозька центральна районна лікарня – 6 хворих
  • Клеванська лікарня імені Михайла Вервеги – 4 мешканців міста Рівне.
Інші заклади обласного підпорядкування, в тому числі Рівненська обласна клінічна лікарня хворих приймати не готова. Хоча ми вже десятки разів зверталися до керівництва області з проханням розгорнути ліжка для хворих на коронавірус.
Позиція Рівненської міської влади незмінна – область повинна змінити маршрути пацієнта таким чином, щоб розвантажити міські заклади охорони здоров’я, ресурс яких практично вичерпано.
Станом на ранок 26 березня у Рівненській Центральній міській лікарні зайнято 264 ліжкомісць хворими на коронавірус. З цих пацієнтів – 70 відсотків у важкому стані.
Про це Олександр Третяк повідомив у себе на сторінці у Фейсбук.