fbpx

На Рівненщині безробітні, закохані у професію перукаря, долають цікавий шлях

Діліться інформацією з друзями:

На базі навчально-виробничого комплексу ЦПТО ДСЗ у Рівному триває навчання слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)».

Майже за п’ять місяця у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  із тих, хто вперше взяв до рук ножиці виростають справжні майстри. За традицією, під час державної кваліфікаційної атестації випускники демонструватимуть свої професійні знання та навички, презентуючи кваліфікаційні роботи – зачіски, стрижки, колорування, укладки… Проте шлях безробітних до професії нелегкий, потрібно завзято працювати над собою, максимально засвоювати нові знання, вперто долати труднощі та не здаватися. Важливий досвід та нові комунікації під час навчання – цінне надбання, яке формує професійне портфоліо та гартує кращі професійні якості слухачів. Деяким враженнями від навчання хочемо поділитися. Бо саме так народжуються закохані та творчі професіонали!

Лілія Міненко( на фото), Здолбунівський район

  • Давно мріяла про цю професію, уявляла себе майстром, але слова рідних про безперспективність змусили шукати себе деінде. Нарешті, у 34 наважилася іти до своєї мети, незважаючи ні на що. І була просто у захваті! Спершу від самого закладу, так я очікувала побачити старі, холодні аудиторії, а потім – від чудових викладачів, які реально, як феї, відкривали нам завісу до прекрасного, чарівного світу. Саме вони дали мені впевненість в тому, що я не помилилася…

Олександра Орешко, Березнівський район

  • Завжди хотілося дарувати людям красу. Трапилася можливість навчатися за направленням служби зайнятості… Рада, що сюди потрапила. Викладачі дають нам величезну базу знань та можливість стати професіоналом у перукарській справі.

Олександра Деркач, Костопільський район

  • Свій шлях до професії розпочала влітку 2020 року. Я добре пам’ятаю, як узяла до рук ножиці і почала стригти. Тоді мені здавалося, що я помилилася і це не те, що мені потрібно. І все ж, я пробувала. Завершивши курси я зробила перерву, і саме тоді зрозуміла, що жити без цього більше не зможу! Я хочу приносити радість жінкам! Я знову прийшла на навчання! Із кожним днем все більше розумію: професію перукаря не залишу! Впевнена, через 5 років про мене говоритимуть як про чудового майстра і колориста. Я щиро вдячна за шанс навчатися в РЦПТО. Я не тільки здобуду омріяну професію, але й зустріну багато чудових, цікавих людей.

Ольга Іллюк (на фото), Рівненський район

  • Наш куратор Анна Зотік та майстер виробничого навчання Оксана Підлісна чудово проводять заняття, дохідливо і цікаво подають інформацію. Після них хочеться відразу йти і працювати! Життя змінюється, коли розумієш те, про що дізнаєшся. Дякую педагогам за те, що вірять в нас і вкладають частинку душі. Вірю, ми зможемо виправдати їхні надії!

Анна Зотік, викладачка Рівненського центру ПТО ДСЗ

  • Щоразу закохуємося у нових прихильників і прихильниць перукарства! Готові віддавати слухачам свої знання, досвід, спонукати їх до пошуку нових тенденцій, до сміливих професійних експериментів та віри у власні сили. Безмежно дякуємо нашим слухачам за енергію, позитив, творчі натхнення та постійні «чому?», «навіщо?» та «що?»… Зростаємо разом, змінюємо світ на краще, закохуємося та розчиняємося в улюбленій професії!