fbpx

На екрани України вийшов новий фільм “Максим Оса і золото песиголовця”. Трейлер

Діліться інформацією з друзями:

“Максим Оса і золото песиголовця” – це трилер, щедро приправлений козацькими пригодами, детективними елементами та мотивами дарк-фентезі.

Фільм режисера Мирослава Латика знятий за мотивами однойменного коміксу Ігора Баранька.

Судячи з синопсису стрічка режисера Мирослава Латика суттєво відрізняється від оригінального коміксу, принаймні зав’язка у комікса геть інша. За сюжетом хорунжий Корсунського полку Максим Оса чекає на данину від польського короля, але знаходить лише загиблих побратимів. Осу звинувачують у зраді та вбивстві, і щоб довести власну невинність козак має перетворитися на детектива і трохи на відьмака. Чому б ні, хіба ми не маємо право на власного Відьмака?

Роль козака Максима Оси виконав актор Василь Кухарський. Ольга Макеєва зіграла дружину князя Пшелуцького, Хелену. У ролі самого князя Йожефа Пшелуцького Володимир Ющенко. А його доньку Маринку, важливу для сюжету (принаймні коміксу) зіграла актриса Альбіна Корж.

Весь прибуток, отриманий з прокату стрічки в кінотеатрах України, творці фільму направляють на виробництво бойових дронів ОСА для захисту нашої країни від загарбників.